Hronika

Novosađani od državljana BiH oduzeli 14.000 evra

Novosađani od državljana BiH oduzeli 14.000 evra
Foto: Ilustracija | Novosađani od državljana BiH oduzeli 14.000 evra

NOVI SAD - Policajcu čiji su inicijali M.P. (27) iz Novog Sada nadležni sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana zbog učestvovanja u prevari, kojom su dvojica državljana BiH oštećeni za 14.000 evra, saopštila je novosadska Policijska uprava.

Zadržavanje do 48 sati određeno je Novosađanima čiji su inicijali D.I. (41) i A.I. (38), koji su izveli prevaru državljana BiH, a uhapšen je i L.J. koji im je pomagao. 

Policajac M.P, koji nije bio na dužnosti, u decembru prošle godine svoju službenu legitimaciju dao je osumnjičenim D.I. i A.I, a potom zaustavio vozilo u kome su bila dvojica državljana BiH. 

Predstavljajući se lažno da su policajci, sumnja se da su D.I. i A.I. od državljana BiH oduzeli 14.000 evra, odnosno dio od ukupne sume koju su imali kod sebe, da ih ne bi priveli zbog navodno počinjenog prekršaja. 

Prethodno je L.J. dojavio policajcu i dvojici prevaranata, kretanje vozila iz BiH, kao i informaciju o novcu koji ti državljani imaju kod sebe. 

Prilikom hapšenja, kod D.I. i A.I. pronađena je nelegalna municija, a osim prevare, na teret im se stavlja i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Licu L.J. na teret se stavlja počinjeno krivično djelo pomaganja u izvršenju prevare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije