Hronika

Nožem izbodeni u centru Banjaluke

Nožem izbodeni u centru Banjaluke
Nožem izbodeni u centru Banjaluke

BANJALUKA - Policija traga za napadačima koji su nožem izboli i teško povrijedili Dragišu Brnića (56) i Dalibora Dubravca (41) u centru Banjaluke.

Napadači su Brnića nožem uboli više puta u stomak, a Dubravca u grudi, nakon čega su pobjegli.

Povrijeđeni su nakon napada prevezeni u Univerzitetsku bolnicu - Klinički centar Banjaluka, gdje su zadržani na liječenju.

Iz CJB Banjaluka je, ne otkrivajući identitet povrijeđenih, saopšteno da im je ovaj napad prijavljen u nedjelju uveče.

Prema policijskom izvještaju, nekoliko osoba presrelo je i napalo Brnića i Dubravca oko 23.15 časova na raskrsnici ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića i Bana Milosavljevića.

"Obavljen je uviđaj ovog događaja, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka. Na osnovu njegove naredbe pokrenuta je istraga s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja, kao i pronalaženja napadača",  rekli su u CJB Banjaluka.

Kazali su da s ciljem zaštite istrage ne mogu otkrivati više detalja niti otkriti identitet povrijeđenih.

Prema nezvaničnim informacijama, svemu je prethodila kraća svađa između nekoliko napadača sa jedne i Brnića i Dubravca s druge strane. Motiv ovog napada još nije utvrđen.

Izvor blizak istrazi je rekao da Brnić i Dubravac policiji nisu mogli ništa da kažu o napadačima.

Brnić je vlasnik kafe-bara "Lava", kao i preduzeća "Balkan Teksas" i Tombole "Peterac" u Banjaluci. Hapšen je u septembru prošle godine u akciji "Global" zbog trgovine drogom. Tada je osim njega uhapšeno još sedam osoba, od kojih četiri u Banjaluci, a tri u Sarajevu. Prilikom akcije "Global" policija je pretresla kafić "Lavu", kao i "Balkan Teksas" i "Peterac".

Bolnica

Iz Univerzitetske bolnice - Klinički centar Banjaluka je, navodeći inicijale, saopšteno da su Dragiša Brnić i Dalibor Dubravac u ovu ustanovu dovezeni 26. jula i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno.

"Prvo je oko 23.20 časova dovezen pacijent D. B., koji je imao više ubodnih rana u predjelu stomaka. Nakon deset minuta dovezen je i pacijent D. D., koji je imao više ubodnih rana u predjelu grudnog koša. Oba pacijenta su operisana i zbrinuta", rekli su u UBKC Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije