Hronika

Nude pomoć žrtvi silovanja

Nude pomoć žrtvi silovanja
Nude pomoć žrtvi silovanja

BANJALUKA, SREBRENICA - Potresna ispovijest samohrane majke iz Srebrenice, koja je nedavno prijavila policiji da ju je u Omišu u Hrvatskoj nekoliko dana silovao i tukao muškarac s područja Lopara, nije ostala nezapažena među humanim ljudima, tako da se danas više čitalaca "Nezavisnih" obratilo našoj redakciji kako bi joj ponudili pomoć.

"Obraćam vam se u vezi s majkom koja je silovana u Hrvatskoj, a o kojoj ste pisali u vašim novinama. Njena priča me dirnula i voljela bih joj bar malo finansijski pomoći", napisala nam je u mejlu Marijana, kojoj smo ustupili kontakt podatke nesrećne žene.

Javila nam se i čitateljka Željka, koja je od nas zatražila broj bankovnog računa na koji može da uplati novac žrtvi silovanja, ili pak adresu na koju može da joj pošalje paket sa potrepštinama. Takođe, jedan muškarac sa područja Brčkog ponudio joj je smještaj.

Stanojka Tešić, predsjednica Foruma žena Bratunac, ispričala nam je da ju je kontaktirao bračni par iz Amerike koji je Srebreničanki i njenom sinu ponudio smještaj u jednom bh. gradu, a čak bi joj i finansijski pomogli. Tešićeva će, ističe, o tome da razgovara sa samohranom majkom.

"Taj čovjek iz Amerike koji me zvao oduševio me je. On kaže da mu je u interesu da ona promijeni sredinu, jer je ugnjetavana tamo gdje sada boravi", ispričala je Tešićeva.

Srebreničanki, kojoj brojni žele da pomognu, život se pretvorio u pakao nakon što je, kako tvrdi, s muškarcem, kojeg nije poznavala, krenula u Švajcarsku, gdje je trebalo da radi, ali ju je on, po ulasku u Hrvatsku, prijeteći joj pištoljem, odvezao u Omiš i nad njom se u jednoj kući iživljavao četiri noći i četiri dana, a potom je pobjegao, dok je ona uspjela da dođe u Mostar i prijavi ga policiji, koja je pokrenula istragu.

"Hvala ljudima koji se javljaju i žele da pomognu. Ja ništa nemam, ni hranu, ni drva za ogrev, baš ništa. Svaka pomoć bi nam dobro došla", rekla nam je ona danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije