Hronika

Objavljena fotografija vozača neposredno nakon tragične nesreće u Novom Travniku

Objavljena fotografija vozača neposredno nakon tragične nesreće u Novom Travniku
Foto: TNT Portal | Objavljena fotografija vozača neposredno nakon tragične nesreće u Novom Travniku

Građane Novog Travnika u petak je pogodila teška tragedija. Vozač opel astre Nermin Rustempašić, koji je bio u alkoholisanom stanju, oko 21.30 sati usmrtio je dvije osobe, te tri teško povrijedio u centru ovog grada u Srednje-bosanskom kantonu.

Azra Hajrić (30) i njena devetogodišnja kćerka Alma poginule su na mjestu nesreće, dok su tri mališana povrijeđena i prebačena su u ubolnice u Travniku i Sarajevu.

Nakon nesreće 34-godišnji Rustempašić, koji je prema riječima zamjenika glavnog kantonalnog tužioca SBK Dragana Popovića imao tri promila alkohola u krvi, jedva je izašao iz vozila kojim je upravljao. Popović je rukovodio uviđajem nakon tragične nesreće.

Na društevnim mrežama pojavila se i fotografija alkoholisanog Rustempašića odmah nakon što je skrivio tragediju, koji je nakon izlaska iz vozila četveronoške teturao i nije znao šta se dešava, piše portal "Radiosarajevo.ba".

Među povrijeđenima su još sin poginule Azre, te dva sina glavnog imana Harisa ef. Amidžića, koji imaju osam i 12 godina. Jedan je smješten u bolnicu u Travniku, dok je drugi, zajedno sa povrijeđenim Azrinom sinom, prevezen u UKC Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije