Hronika

Obustavljena istraga protiv Dragana Talića

Obustavljena istraga protiv Dragana Talića
Obustavljena istraga protiv Dragana Talića

SARAJEVO, BANJALUKA - Tužilaštvo BiH donijelo je naredbu o obustavi istrage protiv Dragana Talića, s obzirom na to da, kako stoji u obrazloženju, nema dokaza za počinjenje krivičnog djela koje mu je prvobitno stavljano na teret.

Talić, koji je u junu uhapšen u akciji "Sejlor", ranije je privremeno suspendovan s pozicije generalnog direktora u banjalučkoj kompaniji "Sector Security",  a već u ponedjeljak biće vraćen na svoje radno mjesto.

"Kako smo to i ranije naglašavali, kompanija 'Sector Security', niti njena djelatnost, nisu bili predmet sprovedenih aktivnosti. U odnosu na odluku Tužilaštva BiH, gospodin Talić se vraća na svoje radno mjesto unutar kompanije već u ponedjeljak, s obzirom na to da je u skladu s pozitivnim praksama koje smo primijenili bio na suspenziji do okončanja postupka", izjavio je Slaviša Krunić, predsjednik Uprave kompanije "Sector Security".

Talić je uhapšen u junu, kada je na području Banjaluke i Mostara privedeno ukupno šest osoba zbog sumnje da su umiješane u malverzacije u sklopu kojih je lažno prikazano da je roba pojedinih firmi u ta dva grada uništena u poplavama, te utajile porezne obaveze za PDV u iznosu od oko 1,5 miliona KM.

Pretreseni su tada objekti na šest lokacija s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Krunić je, podsjetimo, tada izjavio da ne postoji nijedan dokaz da je Talić izvršavao nelegalne radnje koristeći se pozicijom i resursima kompanije "Sector Security".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije