Hronika

Odbijen zahtjev za izuzeće sudskog vijeća u predmetu protiv specijalaca

Odbijen zahtjev za izuzeće sudskog vijeća u predmetu protiv specijalaca
Odbijen zahtjev za izuzeće sudskog vijeća u predmetu protiv specijalaca

BANJALUKA - Trojici nekadašnjih specijalaca, te Olegu Bandi (31), suvlasniku auto-kuće "Kvatro", a koji su optuženi za pljačku 617.000 maraka, i u nastavku procesa koji se protiv njih vodi sudiće dosadašnje sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci, na čelu sa Olgom Pantić.

Naime, odbijen je zahtjev Bandinog advokata, te suspendovanih specijalaca Vladana Malića (33) i Gorana Paraša (28), koji su zatražili izuzeće sudijskog trojca.

Da nove sudije sjednu ispred optuženih, zatražile su advokatice Jadranka Ivanović i Jasminka Jovišević, koje nisu obrazložile razlog zbog kojeg su nezadovoljne radom dosadašnjeg, ali, ispostavilo se, i budućeg sudskog vijeća.

Za istu pljačku sudi se i Aleksandru Popoviću (30), takođe bivšem specijalcu, a koji je otkazao punomoćje Ivanovićevoj i Joviševićevoj, te će ga advokat Aleksandra Metlić braniti u nastavku procesa, s tim što zasad nije poznato kada će suđenje biti nastavljeno.

Ovo je drugi slučaj da odbrana optuženih nailazi na crveno svjetlo Suda. Prethodno su advokati i Tužilaštvo dobili odbijenicu na sporazum o priznanju krivice koji su optuženi potpisali.

Po tom sporazumu, Malić je pristao na osam, Paraš i Popović na po šest, a Banda na pet godina zatvora. Oni su optuženi za pljačku novca UniCredit banke, počinjenu 22. septembra 2015. godine, na autoputu Banjaluka - Gradiška.

U optužnici Tužilaštvo tereti optužene za organizovani kriminal, odnosno razbojništvo i nedozvoljeno držanje oružja, to jest da su bili članovi organizovanog zločinačkog udruženja koje je organizovao Malić.

Podsjetimo, ranije su zbog učestvovanja u ovoj pljački osuđeni Danijel Kuzmić (30), bivši radnik agencije "Sector security", i to na tri godine, a suspendovani specijalci MUP-a RS Goran Janjuz (25) i Željko Inđić (27) na po šest mjeseci zatvora.

Presude tim pokajnicima i saučesnicima u toj oružanoj pljački postale su pravosnažne.

Prema pravosnažnoj presudi, Kuzmić je saučesnicima dojavio informacije o tome kada su vozila "Sector securityja" sa novcem krenula iz UniCredit banke i u kojem vozilu se nalazio novac.

"Ljubavi, krenula sam", glasila je SMS poruka koju je Kuzmić poslao saučesnicima dajući im tako znak da je konvoj s novcem krenuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije