Hronika

Odbornik prijetio načelniku opštine Oštra Luka

Odbornik prijetio načelniku opštine Oštra Luka
Odbornik prijetio načelniku opštine Oštra Luka

PRIJEDOR - Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar izjavio je Srni da ga je danas pred zgradom opštinske uprave verbalno napao i prijetio mu odbornik u lokalnom parlamentu ove opštine Dušan Mastikosa.

"Sustigao me je pred zgradom opštine, rekao mi da ga sačekam, a onda mi prišao, unio mi se u lice i uz podignut kažiprst zaprijetio riječima 'I tebe ću ja riješiti'", rekao je Stanar (na fotografiji).

On je dodao da je slučaj prijavio policiji u Oštroj Luci i zatražio zaštitu i adekvatnu reakciju policije, s obzirom da je odbornik od ranije poznat policiji, te da je i jutros prije ovog incidenta već verbalno napao i odbornika Milana Popovića.

"Incident se desio oko 10 časova, a prisustvovali su mu svjedoci koji su se zatekli pred opštinom. Nije mi svejedno, imam porodicu i dvoje djece. Doživio sam prijetnju krajnje ozbiljno", dodao je Stanar.

Odbornik Dušan Mastikosa rekao je da se trenutno nalazi u policiji, gdje se uzimaju izjave od svjedoka, ali je odbacio tvrdnje načelnika opštine da ga je verbalno napao i da mu je prijetio.

"To nije tačno. Njegove prijave policiji su tendenciozne i usmjerene su protiv mene kao legalno izabranog predstavnika naroda i ja ću to dokazati pred nadležnim organima", rekao je Mastikosa.

Načelnik opštine i Skupština opštine Oštra Luka ranije su osudili ponašanje ovog odbornika, jer ne dolikuje izabranom predstavniku naroda i ne može ničim da se opravda.

Iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor Srni je potvrđeno da je incident prijavljen policiji u Oštroj Luci, ali da će djelo naknadno biti okvalifikovano.

CJB Prijedor je ranije protiv Mastikose podnio zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog ometanja državnih organa u vršenju javnih funkcija.

Mastikosa se tereti da je ovaj prekršaj počinio 4. decembra, vrijeđajući i ometajući radnika Administrativne službe opštine Oštra Luka Borislava Gajića na njegovom radnom mjestu u prisustvu dvojice svjedoka od kojih je, kao i od vinovnika, policija uzela izjave.

Dušan Mastikosa u Skupštinu opštine Oštra Luka na prošlim lokalnim izborima izabran je kao kandidat Demokratske partije /DP/ i obavljao je dužnost predsjednika Opštinskog odbora DP-a Oštra Luka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije