Hronika

Odbrana banjalučkog inspektora: Krunski svjedok lagao na suđenju

Odbrana banjalučkog inspektora: Krunski svjedok lagao na suđenju
Odbrana banjalučkog inspektora: Krunski svjedok lagao na suđenju

BANJALUKA - Odbrana Ognjena Stijaka, suspendovanog inspektora CJB Banjaluka, tvrdi da je krunski svjedok Tužilaštva Slavko Đurić lagao na suđenju banjalučkim inspektorima, osumnjičenim za prodaju droge.

To je, tvrde, uradio jer je u nagodbi sa tužiocima za organizovani kriminal dobio samo pet mjeseci zatvora. Advokat Marinko Brkić nebulozama je nazvao Đurićeve izjave da su inspektori, tokom akcije ''Kanon'', iz svake kese uzimali po malo droge kako niko ne bi primjetio da bilo šta nedostaje.

“Specijalno tužilaštvo nije dokazalo da je ovdje postojala organizovana kriminalna grupa. Zasnovani su samo na iskonstruisanim, subjektivnim dokazima onih lica koji su svjedočili u korist Tužilaštva, ali i ta lica su bila u kontradikciji”, rekao je Marinko Brkić, advokat Ognjena Stijaka na ročištu u Okružnom sudu u Banjaluci.

Brkić kaže da nisu tačne tvrdnje da je Ognjen Stijak u Kostajnicu odnio oko tri kilograma svježe marihuane na sušenje. To su, kažu, dokazali tako što su dostavili dokaz iz opštine da Stijak u Kostajnici nema tavan tako da nija imao gdje da suši drogu. Traže da se presudom Stijaku vrati oduzeti novac jer, kako kaže, prilikom oduzimanja, kao dokaz, nije izuzet spisak o tome ko mu je i koliko dao novca na svadbi, baš kao i podaci sa babina nakon rođenja sina.

“Iz svih tih razloga, ali i iz razloga što je odbrana dostavila veći obim i svjedoci su potvrdili nevinost smatram da ovaj sud da Ognjen Stijak bude oslobođen krivične odgovornosti”, rekao je advokat Brkić.

Iznošenje završnih riječi traje čitav dan, ali ipak nisu svi došli na red. Od prvooptuženih inspektora, tokom dana svoje je rekao Marko Kovačević, ali će svoje izlaganje nastaviti i sutra. Presuda će, zbog detaljnih izlaganja u finišu suđenja, najvjerovatnije da bude izrečena naredne sedmice, prenosi ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije