Hronika

Odgođeno suđenje za slučaj "Zimzograd"

Odgođeno suđenje za slučaj "Zimzograd"
Foto: N.N. | Odgođeno suđenje Milanu Macuri

BANJALUKA - Početak suđenja Milanu Macuri (33) iz Banjaluke, optuženom za terorizam, odnosno da je prijetio da će se opasati eksplozivom i raznijeti u "Zimzogradu" na banjalučkom Trgu Krajine, odgođeno je danas u Okružnom sudu u ovom gradu.

Razlog odgađanja je to što nije došao njegov advokat Krstan Simić, koji je poslao sudu dopis da ne može doći, pošto je u Sudu BiH.

"Vjerujemo da je tako, ali ubuduće svaki advokat moraće da Sudu dostavi i dokaz za ono što kaže, odnosno poziv za drugo suđenje ili zapisnik", rekla je sudija Snježana Kurdić i odgodila suđenje za 24. maj.

Optužnica tereti Macuru da je na Instagramu napisao da tvrdi da je prvoklasan materijal za samoubicu, te da je voljan da to pokaže na primjeru "Zimzograda".

On je dodao da bez problema može natovariti na sebe "150 kilograma C4, bez da iko posumnja", te da ga, kada postigne potrebno ubrzanje - niko ne zaustavlja.

"Vjerujem da sa tom količinom mogu obuhvatiti prečnik Brko - Royal Plaza, umro sam presretan. A zašto to radim?! Riječima pjesnika: moja žrtva je mala u odnosu na dobrobit naroda. Zahvaljivaćete mi za cca 20 godina. Oslobodiću vas pogani, smrdljivih kobasica, razrijeđenog piva, vina i rakija, primitivizma banjalučkih gazda, droljetina i svih ostalih piz......", naveo je Macura, piše u optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije