Hronika

Odranije poznat policiji: Sarajlija pronađen mrtav u kući

Odranije poznat policiji: Sarajlija pronađen mrtav u kući
Foto: N.N. | Odranije poznat policiji: Sarajlija pronađen mrtav u kući

SARAJEVO - Tridesetpetogodišnji Alen Grbo iz Sarajeva, koji je sarajevskoj policiji poznat po vatrenim obračunima, pronađen je mrtav u kući u Ulici Kamenica, u sarajevskom naselju Širokača, a uzrok smrti biće utvrđen obdukcijom.

Tijelo je pronašao njegov brat, a slučaj je sarajevskoj policiji prijavljen juče popodne, nakon čega su pripadnici MUP-a KS izašli na mjesto događaja i obavili uviđaj.

Nezvanično, tijelo je ležalo više dana u kući, a nađeno je nakon što je članovima njegove porodice postalo sumnjivo zašto im se ne javlja.

Po potvrđenim informacijama, policija nije pronašla tragove koji bi ukazivali na nasilnu smrt, ali će ipak obdukcija pokazati kako je došlo do tragedije.

Iz policije je, uz navođenje inicijala nesrećnog mladića, potvrđeno da je tijelo prevezeno u prosekturu Bare, gdje će, po nalogu dežurnog tužioca biti obavljena obdukcija, a po potrebi i dodatne analize. Iz MUP-a KS poslali su šturo saopštenje.

"U ponedjeljak u 16.15 u kući u Ulica Kamenica, opština Stari grad Sarajevo, pronađeno je tijelo A.G. Smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Pregledom tijela nisu uočeni tragovi nasilja", naveli su, uz ostalo, iz sarajevske policije.

Grbo je dobro poznat policiji, ali i široj javnosti po učešću u nekoliko vatrenih obračuna na sarajevskim ulicama.

On je na osnovu sporazuma o priznanju krivice osuđen na 18 mjeseci zatvora jer je u septembru 2013. ranio Benjamina Delalića u naselju Hrasno.

Osim toga, Grbo je jedno vrijeme bio prijatelj sa Amirom Pašićem Faćom, te su hapšeni zbog pucnjave kod Begove džamije, kad su se sukobili sa Muhamedom Alijem Gašijem i njegovim prijateljima.

U ovoj pucnjavi su ranjeni Amir Kasumić, Elvis Hodžić i slučajni prolaznik, koji je izlazio iz džamije.

U februaru 2009. na Grbu je pucao Faćo, koji ga je tada ranio u nogu, zbog čega je odležao zatvorsku kaznu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije