Hronika

Određen jednomjesečni pritvor 19-godišnjaku iz Brčkog

Određen jednomjesečni pritvor 19-godišnjaku iz Brčkog
Određen jednomjesečni pritvor 19-godišnjaku iz Brčkog

BRČKO - Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor licu čiji su inicijali M.O. /19/, osumnjičenom da je proteklih mjeseci izvršio više krivičnih djela teške krađe i razbojništva.

Pritvor je određen na prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta, a devetnaestogodišnjak je osumnjičen da je od kraja jula počinio veći broj krivičnih djela teške krađe u trgovinama, ugostiteljskim i stambenim objektima.

Sekretar Tužilaštva Samir Beganović izjavio je novinarima da je osumnjičeni, uglavnom, krao novac koji bi pronašao i druge stvari koje se lako mogu zamijeniti za novac.

Prema njegovim riječima, Tužilaštvo je prikupilo i dokaze za osnovanu sumnju da je M.O. zajedno sa jednim maloljetnim licem u Ulici Pere Zrelca izvršio razbojništvo nad jednim prolaznikom, kojem je nanio tjelesne povrede i ukrao mu mobilni telefon i novčanik sa novcem i ličnim dokumentima.

"Utvrđena je opasnost da osumnjičeni može ponoviti krivično djelo s obzirom na raniju osuđivanost za imovinska krivična djela, ali i da može pobjeći s obzirom da nema prijavljeno stalno mjesto boravka", naveo je Beganović.

Na današnjem ročištu, prijedlog Tužilaštva prihvaćen je u cijelosti, pa je osumnjičenom određen pritvor do trideset dana, koji će se računati od 27. novembra, kada je uhapšen u kući u kojoj je zadnjih dana neovlašteno boravio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije