Hronika

Određene mjere zabrane za 20 lica u predmetu "Kemal Čaušević i drugi"

Određene mjere zabrane za 20 lica u predmetu "Kemal Čaušević i drugi"
Određene mjere zabrane za 20 lica u predmetu "Kemal Čaušević i drugi"

SARAJEVO - Sud BiH djelimično je prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH za izricanje mjera zabrane osumnjičenima za organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja u predmetu "Kemal Čaušević i drugi" i donio rješenje kojim se za 20 osumnjičenih određuju mjere zabrane napuštanja mjesta boravišta, zabrana putovanja i sastajanja sa određenim licima.

Mjere zabrane određene su Aliji Mašiću, Almiru Kadiću, Dražanu Kožulu, Sveti Miljiću, Ljubomiru Vlajiniću, Draganu Tomiću, Dejanu Paviću, Nerminu Hrustiću, Aleksandru Petroviću, Hajrudinu Muminoviću, Faruku Šušnjari.

Iste mjere odnose se i na Danijela Stojčića, Boru Marjanovića, Radana Kuzmanovića, Mišu Novkovića, Veseljka Starčevića, Edvina Ađulovića, Dejana Nožicu, Mirka Ivića i Josipa Kovačevića, saopšteno je iz Suda BiH.

Sud je odbio prijedlog Tužilaštva da se osumnjičenima odredi mjera kućnog pritvora, pa je umjesto toga odredio mjeru zabrane putovanja i napuštanja boravišta.

Time je Sud kretanje osumnjičenih ograničio na područje opštine, odnosno grada gdje su nastanjeni, smatrajući da će se ovim mjerama postići ista svrha, a s ciljem otklanjanja negativnih posljedica za uspješno vođenje i okončanje ovog postupka.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršiće se svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im biti određen pritvor.

Sud BiH odredio je jedonomjesečni pritvor osumnjičenima Kemalu Čauševiću, Zdravku Cvjetinoviću, Anesu Sadikoviću, Janku Jovanoviću, Milanku Nikiću, Miroslavu Kragulju, Zoranu Cvjetinoviću, Enisi Imširović i Jusufu Ćosoviću određuje jednomjesečni pritvor.

Ova lica, osumnjičena za organizovani kriminal u vezi sa porezom i carinskim prevarama, pranjem novca i zloupotreba položaja pri uvozu tekstilne i druge robe u BiH, uhapšena su u okviru akcije "Pandora".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije