Hronika

Određene mjere zabrane za Delića i Jašarevića

Određene mjere zabrane za Delića i Jašarevića
Određene mjere zabrane za Delića i Jašarevića

SARAJEVO - Sud BiH je prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH i izrekao mjere zabrane Ibri Deliću i Jasminu Jašareviću, koji se dovode u vezu sa terorizmom.

Delić i Jašarević su uhapšeni u akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH kodnog naziva "Damask" sa još 16 lica, saopšteno je danas iz Suda BiH.

Ove mjere predviđaju zabranu putovanja /uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak granice BiH/, zabranu sastajanja sa određenim licima i obavezu javljanja državnom organu jednom nedjeljno.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za njima postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda BiH, a kontrola opravdanosti biće vršena svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im biti određena mjera pritvora.

Delić i Jašarević su osumnjičeni za organizovanje terorističke grupe, vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, a sve u vezi sa terorizmom.

Među privedenim u akciji "Damask" je i Husein Bilal Bosnić, jedan od najpoznatijih pripadnika vehabijskog pokreta, koji je pozivao mladiće iz BiH da se pridruže oružanim grupama terorističke organizacije "Islamska država" i na taj način uključe u džihad, koji ta organizacija vodi na teroritoriji Iraka i Sirije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije