Hronika

Oduzeta roba u vrijednosti 52.000 KM

Oduzeta roba u vrijednosti 52.000 KM
Oduzeta roba u vrijednosti 52.000 KM

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH na području Jablanice, Neuma, Gornjeg Vakufa, Mostara, Vrapčića, Trebinja i LJubuškog privremeno su oduzeli različitu robu tržišne vrijednosti 52.000 KM, zbog neposjedovanja dokumentacije o njenom porijeklu.

"Oduzete su sunčane naočale, duvan za pušenje, cigarete, parfemi, ručni satovi, LCD displeji za mobilne telefone, tekstil i obuća. Privremeno oduzeta roba predata je UIO, a protiv lica kod kojih je pronađena biće pokrenuti prekršajni, odnosno krivični postupci pred nadležnim sudovima", saopšteno je iz UIO BiH.

Tokom operativne i postoperativne faze učešća u međunarodnoj operaciji "Čista Zemlja" provedene su aktivnosti provjera kod lica koja se bave trgovinom sredstava za zaštitu bilja, a pronađeno je i 1.196 komada municije za lovačku pušku, koja je ilegalno prodavana.

Službenici UIO BiH nastavljaju pojačane aktivnosti u martu i aprilu, da bi bile spriječene sve ilegalne aktivnosti, posebno prodaja robe bez bilo kakve dokumentacije o porijeklu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije