Hronika

Oduzeta roba vrijedna 152.000 KM

Oduzeta roba vrijedna 152.000 KM
Foto: N.N. | Oduzeta roba vrijedna 152.000 KM

BANJALUKA - Pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su prilikom pretresa na Palama oduzeli automatsku pušku, cigarete i sitno rezani duvan bez akciznih markica i rakiju, a ukupna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na 152.000 KM.

Postupajući po naredbi Suda BiH, službenici Regionalnog centra UIO u Sarajevu su, uz asistenciju pripadnika Policijske stanice Pale, izvršili pretres na dva lokaliteta zbog sumnje u nelegalnu trgovinu akciznih proizvoda.

"Pretresom stambenih jedinica i pratećih objekata pronađeno je 19.870 kutija cigareta i 474,2 kilograma rezanog duvana bez akciznih markica, kao i 120 litara domaće rakije, te automatska puška `AK-47` sa 165 metaka", saopšteno je iz UIO.

Pronađena roba je privremeno oduzeta, a protiv počinilaca će Tužilaštvu BiH biti podneseni izvještaji o počinjenom krivičnom djelu.

Iz UIO pozivaju građane i poreske obveznike da na otvorenu telefonsku liniju 080 02 06 07, gdje su pozivi besplatni i anonomni, prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, kao i eventualne neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreskim inspektorima UIO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije