Hronika

Oduzeta roba vrijednosti 400.000 KM

Oduzeta roba vrijednosti 400.000 KM
Oduzeta roba vrijednosti 400.000 KM

SARAJEVO - Pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH privremeno su oduzeli raznu robu, ukupne vrijednosti 400.000 KM, i to na području regionalnih centara UIO Sarajevo i Tuzla.

Roba je zaplijenjena u nekoliko odvojenih akcija zbog neposjedovanja bilo kakve dokumentacije o njenom porijeklu.

U okviru svojih redovnih aktivnosti, pripadnici UIO BiH su u Regionalnom centru Sarajevo, na više lokacija, od pravnih i fizičkih lica privremeno oduzeli veću količinu robe koja je nezakonito prodavana.

"Radi se o mobilnim aparatima, odjeći i obući, sunčanim naočarama, te određenoj količinu akcizne robe, kao što su cigarete, kafa i rezani duvan", saopšteno je juče iz UIO BiH.

Osobe od kojih je roba privremeno oduzeta nisu je prijavile službenicima UIO BiH prilikom ulaska na carinsko područje BiH.

Procijenjena vrijednost te robe, oduzete na području Sarajeva, približno iznosi 300.000 maraka.

Takođe, u nekoliko odvojenih operativnih akcija pripadnici UIO BiH, u Regionalnom centru Tuzla, privremeno su oduzeli robu vrijednu nešto više od 100.000 KM.

"Radilo se o kozmetici, raznim odjevnim predmetima, sunčanim naočarima, obući i sportskoj opremi. Ni za ovu robu nije postojala dokumentacija o porijeklu, što znači da se radi o robi koja je prokrijumčarena na tržište BiH", naveli su iz UIO BiH.

Protiv osoba od kojih je roba privremeno oduzeta, pripadnici UIO BiH će pokrenuti postupke pred nadležnim pravosudnim organima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije