Hronika

Oduzeti srebreni nakit i dukati vrijedni 50.000 KM

Oduzeti srebreni nakit i dukati vrijedni 50.000 KM
Foto: N.N. | Oduzet srebrni nakit i dukati vrijedni 50.000 KM

BOSANSKA KRUPA - Srebreni nakit i dukati u vrijednosti od 50.000 KM oduzeti sun a području opštine Bosanska Krupa, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Postupajući po informaciji Policijske stanice Bosanska Krupa, ovlaštena službena lica Grupe za spriječavanja krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra UIO u Banjaluci, pronašla su kod jednog fizičkog lica veću količinu srebrnog nakita i dukata.

Za pronađenu robu lice sa inicijalima M. Č. nije posjedovalo dokumentaciju o porijeklu, ni dokumentaciju o provedenom carinskom postupku koji bi dokaziovao da je ova roba zvanično ušla u carinsko područje Bosne i Hercegovine, te da su uredno plaćene uvozne dažbine. Zato je pomenuta roba, koja je bila namijenjena crnom tržištu u BiH i čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 50.000 KM, privremeno oduzeta, a protiv počinioca opisane nekonitosti biće pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a.

Takođe, iz UIO su pozvali sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije