Hronika

Oduzeto deset vozila uvezenih iz EU

Oduzeto deset vozila uvezenih iz EU
Oduzeto deset vozila uvezenih iz EU

DOBOJ - Deset vozila je zaplijenjeno u policijskoj akciji koja je u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH sprovedena na području koje operativno pokriva Policijska stanica Doboj 2.

Prema nezvaničnim informacijama, vozila su zaplijenjena tokom pretresa privatnih objekata, koji je po nalogu Osnovnog suda Doboj izvršen u dobojskim selima Osječani, Paklenica, Boljanić, Tekućica i Kožuhe.

Predrag Lazić, komandir Policijske stanice Doboj 2, izjavio je da su zaplijenjena vozila koja su uvezena iz zemalja Evropske unije, a nisu prošla carinsku proceduru i zbog starosne dobi nisu mogla biti registrovana u BiH.

"Vozila će biti predata na carinski terminal Kraševo, opština Tešanj, dok je jedan broj oduzetih vozila pohranjen na čuvanje kod lica kod kojih su i pronađeni zato što je neophodno preduzeti određne istražne radnje gdje će biti uključen i Interpol s obzirom na to da se radi o vozilima koja su uvezena iz zemalja Evropske unije", kazao je Lazić.

Na carinski terminal u Kraševu, kako saznajemo, biće predato šest automobila, jedno vozilo se nalazi u krugu Policijske stanice Doboj 2, a tri vozila ostaće kod lica kod kojih su pronađena i zvanično oduzeta.

Protiv osoba koja su na ovaj način počinila carinski prekršaj, kako je rekao Lazić, Upravi za indirektno oporezivanje BiH biće dostavljena dokumentacija na osnovu koje će Osnovnom sudu Doboj podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

"Za slučajeve gdje budu utvrđeni elementi postojanja krivičnog djela falsifikovanje isprava ili neko drugo krivično djelo, Policijska stanica Doboj 2 će podnijeti izvještaje Okružnom tužilaštvu Doboj", kaže Lazić.

Zaplijenjene automobile njihovi vlasnici su vozili sa isteklim ili lažnim tablicama, a jedno vozilo je njegov vlasnik isjekao na dijelove i prodao na otpad i od njega je oduzeta dokumentacija za to vozilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije