Hronika

Ogorčeni postupkom bivšeg direktora: Ljubojević uvrijedio svakog građanina RS

Ogorčeni postupkom bivšeg direktora: Ljubojević uvrijedio svakog građanina RS
Ogorčeni postupkom bivšeg direktora: Ljubojević uvrijedio svakog građanina RS

BANJALUKA - Svaki građanin RS je uvijeđen, ističe Vlado Pavlović, predsjednik Sindikata šumarstva, prerade drveta i papira RS, komentarišući postupak Srđana Ljubojevića, doskorašnjeg generalnog direktora JP "Šume RS", koji je uhapšen i pritvoren zbog sumnje da je uzeo 10.000 KM mita.

Osvrćući se na potez osumnjičenog, Pavlović kaže da osuđuje svaki postupak koji ugrožava zaposlene.

"To je uvreda za svakog građanina, jer su šume javno dobro RS, a ne samo preduzeća 'Šume RS'. Naš princip je da nećemo dozvoliti da se bilo ko okoristi o interes radnika da bi sebi ostvario dobit", jasan je Pavlović.

Upitan kako komentariše činjenicu da je Ljubojević za sebe htio da uzme 10.000 KM, rekao je da je to samo zrnce u odnosu na 18 miliona KM, koliko se "Šumama RS" duguje po osnovu isporučene robe.

"A, naravno, zrno po zrno je pogača, tako da svaki akt koji sprečava otuđivanje, odnosno okorištenje o interes radnika, za nas je dobrodošao", naglašava Pavlović.

I dalje se ne stišava bura poslije hapšenja čovjeka koji je mjesecima upravljao jednim od najvećih prirodnih bogatstava u RS i kojem su lisice stavljene nakon što je, sumnja se, odbijao da potpiše nalog za isplatu duga od 140.000 KM, koliko su "Šume RS" imale prema jednoj firmi, ako njemu ne bude dato mito "teško" 10.000 KM, a taj novac je i uzeo.

Stanislav Čađo, ministar unutrašnjih poslova RS, izjavio je u petak da nema mjesta sumnjama i spekulacijama da je slučaj "Ljubojević" namješten, što su dan ranije ustvrdili predstavnici Socijalističke partije, čiji je Ljubojević član.

"Nema mjesta ovakvim sumnjama, jer su sve nadležne institucije donosile odgovarajuće odluke od početka do okončanja istrage, pa sve do određivanja pritvora bivšem direktoru 'Šuma RS'", rekao je Čađo, dodajući da institucije RS odgovorno rade svoj posao.

No, Saša Čudić, predsjednik Izvršnog odbora (IO) SP, najavljuje da je za ponedjeljak zakazana sjednica IO stranke, na kojoj će biti zauzet novi stavovi o tom slučaju.

Neće to mnogo značiti smijenjenom direktoru "Šuma RS", koji će mjesec dana provesti u pritvoru, jer je tako odlučio Okružni sud u Banjaluci, na prijedlog Specijalnog tužilaštva RS, a koje Ljubojevića tereti za primanje mita, koje je počinio u srijedu, kada je i uhapšen u svojoj kancelariji.

Međutim, javnost je i dalje uskraćena za odgovor na pitanje da li će se "češljati" na koji način je vlasnik velelepne vile u Banjaluci, vrijedne više od milion maraka, stekao sve čime raspolaže.

"Ne mogu odgovoriti na to pitanje", rekao nam je u petak Darko Ilić, šef Odjeljenja za istrage Specijalnog tužilaštva RS, upitan da li će pod lupom biti i imovina bivšeg generalnog direktora "Šuma RS" .

Čovjek koji je mjesecima upravljao preduzećem koje grca u problemima "pao" je u akciji MUP-a RS kodnog naziva "Proljeće", a Ljubojevićev advokat Miroslav Mikeš kaže da je njegov klijent na saslušanju u Specijalnom tužilaštvu RS izjavio da nije kriv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije