Hronika

Ojadili starca za 35.000 KM

Ojadili starca  za 35.000 KM
Ojadili starca za 35.000 KM

VUKOSAVLJE - Nepoznati razbojnik ili više njih opljačkali su u utorak kuću Slavka Dobrića (77) iz sela Jakeš, kod Vukosavlja, i odnijeli oko 31.000 KM i vaučer Fonda solidarnosti u vrijednosti 3.900 KM.

Ovim je nastavljena serija pljački porodičnih kuća u kojima, mahom, žive stariji ljudi.

Iz dobojske policije su saopštili da su lopovi prvo obili ulazna vrata na kući, a potom napravili premetačinu.

"Nasilno su otkinuli katanac sa drvenog sanduka i ukrali crnu torbu u kojoj je, prema izjavi vlasnika kuće, bila oko 31.000 maraka u raznim apoenima i valutama i vaučer", kažu u policiji.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi istakao je da su lopovi dobro poznavali starca, a tome svjedoči činjenica da mu je kuća opljačkana u vrijeme kada on ide u prodavnicu.

"Dobrić svako jutro u to doba ide u prodavnicu. Vjerovatno su ga jedno vrijeme pratili, a uz to saznali da ima novca u kući", kazao je naš izvor.

Stupili smo u kontakt i sa Dobrićem, koji nam je kazao da je pri povratku iz prodavnice zatekao obijena vrata na kući.

"Posumnjao sam da sam pokraden i odmah sam otišao do sobe gdje mi se nalazi drveni sanduk kako bih provjerio šta su odnijeli. Lanac je bio otkinut, a sanduk prazan", ispričao nam je Dobrić.

Prema njegovim riječima, u drvenom sanduku se nalazilo oko 8.100 evra, 15.000 KM kao i vaučer Fonda solidarnosti koji je dobio za vrijeme majskih poplava.

"Novac je uštedjela moja pokojna supruga nakon što smo prodali njive na Podnovlju. Vaučer sam dobio od Vlade RS jer mi je voda poplavila kuću. Dio novca sam potrošio na kupovinu kreveta, a ostatak sam čuvao za proljeće, kada sam planirao renovirati malo kuću", pojasnio nam je ovaj opljačkani starac. Kako kaže, ušteđeni novac je čuvao za crne dane, ali i za sahranu, kako ne bi drugi morali plaćati te troškove.

Vezuju, tuku i pljačkaju starce

- Dvojica maskiranih razbojnika su u ponedjeljak opljačkala Rajka Mihajlovića (75) iz Kukulja, kod Srpca, te mu odnijela oko 1.200 KM

- Lopovi su 30. septembra pretukli, vezali, a potom i opljačkali Ajkunu Mršo (73) i njenog nevjenčanog supruga Omera M. u zaseoku Srijemci

- Policija traga za ubicama koje su 2. septembra na smrt pretukle i opljačkale Neđeljka Babalja (57) u selu Rastovac, kod Kalinovika.

- Alen K. (21) i Enes M. (23) uhapšeni su zbog sumnje da su 23. septembra u Voljevcu vezali, opljačkali i pretukli Ajku Milanović (72)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije