Hronika

Okružni sud u Banjaluci odbacio kaznu od dvije godine za batinaša

Okružni sud u Banjaluci odbacio kaznu od dvije godine za batinaša
Okružni sud u Banjaluci odbacio kaznu od dvije godine za batinaša

BANJALUKA - Okružni sud odbacio je sporazum o priznanju krivice na osnovu koga je Ognjen Mrđa (29) trebalo da bude osuđen na dvije godine zatvora zbog iznude i brutalnog premlaćivanja Davora Malića (26), saznaje "Glas Srpske".

U Okružnom javnom tužilaštvu su potvrdili da se Mrđa sa njima bio nagodio.

- S obzirom na to da sud to nije prihvatio u ovom slučaju sprovešće se redovno suđenje i izvođenje dokaza - rekao je "Glasu Srpske" tužilac koji vodi ovaj postupak.

U Okružnom sudu nisu obrazlagali zašto je sporazum odbijen.

Mrđa je optužen da je 18. novembra prošle godine Malića strpao u gepek svog BMW-a i odvezao u naselje Ponir, gdje ga je skinuo golog, pretukao i bacio niz brdo. Navodi da je sve to uradio u namjeri da utjera dug od 70 maraka. Prema optužnici Mrđa je Malića prvo napao iza kafe-bara "Dabl L" u ulici Majke Jugovića u Banjaluci. Oborio ga je na zemlju i izudarao šakama te drškom pištolja "CZ", kalibra od devet milimetara, za koji nema dozvolu.

- Dok je Malić ležao na tlu, Mrđa je dovezao svoj BMW i, uz pomoć Andreja Pravdića, ugurao žrtvu u gepek. Odvezli su ga na Ponir. Tu ga je Mrđa izvukao iz gepeka, a onda mu je pištoljem prijetio da će ga ubiti - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Mrđa nakon prijetnji ponovo izudarao Malića, nanijevši mu teške povrede glave i to prelome jagodice, donje vilice, nosa i prsta na ruci. Potom je s njega skinuo svu odjeću i uzeo 30 KM, mobilni telefon i bankovnu karticu. Za kraj ga je gurnuo niz brdo, gdje je policija pronašla žrtvu. Stvari koje je uzeo od Malića, odvezao je do svoje garaže i prenio ih u kombi "mercedes mito". Potom ih je sakrio na nepoznatoj lokaciji. Nedugo poslije premlaćivanja, napadači su uhapšeni. Mrđa je pritvoren, dok je Pravdić pušten da se brani sa slobode, a istraga protiv njega još nije okončana.

Optužnicu protiv Mrđe banjalučko Okružno tužilaštvo podiglo je u januaru, a Sud je potvrdio 21. februara. Mrđu tužilaštvo tereti za iznudu, nanošenje teških tjelesnih povreda i neovlašćeno posjedovanje oružja.

Malić

Žrtva optuženog Ognjena Mrđe, Davor Malić uhapšen je krajem januara ove godine zbog podmetanja požara u kafe-baru "Med". U policiji sumnjaju da je iz osvete želio zapaliti "Dabl L", iza kojeg je otet, ali je pogriješio kafić. Malić je i kao maloljetnik bio žrtva brutalnog premlaćivanja. U decembru 2008. godine četiri napadača su ga, prijeteći puškom, istjerali iz internet-kluba "DD gejm". Natjerali su ga da uđe u "pežo 407". Potom su ga odvezli na Ponir, gdje su ga tukli, vezali za vozilo i vukli po putu. Slomili su mu ruku i izbili tri zuba.

(Glas Srpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije