Hronika

Okružno tužilaštvo Banjaluka podiglo optužnicu protiv tri člana auto-mafije

Okružno tužilaštvo Banjaluka podiglo optužnicu protiv tri člana auto-mafije
Okružno tužilaštvo Banjaluka podiglo optužnicu protiv tri člana auto-mafije

BANJALUKA - Okružno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv trojice lopova zbog sumnje da su od 2009. do 2011. godine ukrali 52 automobila.

Kako  je rečeno u ovoj pravosudnoj ustanovi, optuženi su Mladen Sužnjević (40) iz Sombora, te Dragoslav Tomić (46) i Željko Lazendić (31) iz Mrkonjić Grada.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci.

Na meti optuženih najčešće su bili golfovi, pasati, škode, audiji, a krali su ih na području Banjaluke, Laktaša, Prijedora, Prnjavora i Mrkonjić Grada.

Ova grupa uhapšena je 2011. godine u velikoj policijskoj akciji "Maksi",  koju su sproveli Okružno tužilaštvo i banjalučka policija. Uhapšeni su nakon krađe škoda oktavije u Sarajevu.

Sužnjević je s plijenom pobjegao u Banjaluku, dok su u Sarajevu uhapšeni Lazendić i Tomić, koji je u odjeći uskočio u rijeku Miljacku.

Sličnu ideju o bijegu imao je i Sužnjević, koji je pokušao skočiti u Vrbas, ali je u tome spriječen.

Sužnjević je zbog krađe automobila već osuđen na šest i po godina zatvora i to nakon sporazuma koji je potpisao sa tužilaštvom 2012. godine.

U pitanju su bile krađe u januaru i februaru 2011. godine kada je ukradeno nekoliko luksuznih automobila vrijednih oko pola miliona maraka, a koje nisu obuhvaćene ovom optužnicom.

On je 2000. godine bio osuđen u Srbiji na devetogodišnju kaznu zatvora zbog ubistva, koju je odležao.

Nakon puštanja na slobodu, Sužnjević je počinio veći broj teških razbojništava, nakon čega je osuđen na 12 godina robije, ali je u međuvremenu pobjegao u Banjaluku, gdje je nastavio da se bavi krađama i kriminalom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije