Hronika

Omerbegović Arapović o paljenju automobila: Neće me zaplašiti niti pokolebati

Omerbegović Arapović o paljenju automobila: Neće me zaplašiti niti pokolebati
Foto: Nedžad Uglješa | Omerbegović Arapović o paljenju automobila: Neće me zaplašiti niti pokolebati

SARAJEVO – Automobil potpredsjednice SBB-a Adise Omerbegović Arapović je, prema nalazu vještačenja MUP-a, zapaljen i potpuno uništen jutros u 4:30 na javnom parkingu u sarajevskom naselju Dobrinja.

Omerbegović Arapović se oglasila tim povodom rekavši da nema nikakve sumnje da je ovo kriminalno djelo počinjeno sa "ciljem zastrašivanja ljudi koji se suprostavljaju mafijaškom režimu i javno se bore za pravednost i red u državi".

"Šta nam to ovim nasiljem poručuju, čega se boje, šta hoće da spriječe, zašto im smetamo? Jasno je da se nastavlja teror sa političkim motivima. Imam veliku povjerenje u našu časnu policiju i istražne organe, ali se bojim da će nalogodavci biti skriveni, iako svi znamo ko ima najveći motiv da napada mene i moju porodicu. Nema sumnje da ovakve pojave neko podstiče, planira i provodi, a da nema adekvatne reakcije. Kada ulične sile mogu napadati tužioce, sudije, novinare ili profesore, kako treba da se osjeća svasko drugi u ovom društvu. Da su žestoko kažnjeni oni koji su ubili Dženana Memića, Dragičevića, napali Latića, Vlaisavljevića, Gavrankapetanovića, koji svakodnevno prijete mojim stranačkim kolegama, ne bi kriminalci radili šta hoće", rekla je Omerbegović Arapović.

Ona je naglasila da je neće zaplašiti niti pokolebati, te da su ovim djelom samo probudili inat i ponos u njoj.

"Čuvaću svoje principe, svoju porodicu, svoju djecu, svoju zemlju od retrogradnih ološa koji nam ne daju da napredujemo. Narod je prepoznao da mi nismo kao oni, da ja lično, moje kolege iz SBB-a i naš predsjednik donosimo nadu i drugačiju politiku. Zato im smetamo, zato hoće da nas sklone. Molim Boga da mi da snagu i hrabrost, da nas učvrsti u borbi protiv zla. Tražim od nadležnih organa da zaštite mene i moju porodicu", kazala je potpredsjednica SBB-a.

Pozvala je međunarodne institucije da se maksimalno posvete i pomognu da se izbori održe bez atmosfere straha, teških fizičkih ataka, terorističkih poruka koji dolaze od jednog centra koji nije teško otkriti, ako pravna država radi svoj posao.

POVEZANA VIJEST:

Zapaljen automobil potpredsjednika SBB-a

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije