Hronika

Brza vožnja dionicom puta Visoko - Kakanj odnijela još jedan mladi život: Mještani ogorčeni

Brza vožnja dionicom puta Visoko - Kakanj odnijela još jedan mladi život: Mještani ogorčeni
Brza vožnja dionicom puta Visoko - Kakanj odnijela još jedan mladi život: Mještani ogorčeni

VISOKO - Ajna O., jedanaestogodišnja djevojčica iz Radinovića, kod Visokog, preminula je nakon saobraćajne nesreće, a koja se desila u blizini njene kuće.

B.F., vozač iz Fojnice, koji je djevojčicu automobilom micubiši bukvalno pregazio, uhapšen je i zadržan u službenim prostorijama policije.

Mještani naselja koja se nalaze uz dionicu na kojoj se dogodila nesreća su razočarani odnosom nadležnih institucija kada je rješavanje problema vožnje neprilagođenom brzinom na ovom potezu u pitanju, jer, kako kažu, ovo nije prvi tragičan slučaj.

"Nažalost, samo je pitanje čije će dijete sljedeće stradati ako se nešto hitno ne preduzme", kazala je jedna mještanka.

Inače, uvidom u saobraćajne nesreće i nezgode koje su se desile na dionici Visoko - Kakanj, može se zaključiti da je u pitanju izuzetno opasan dio puta.

U sudaru koji se desio u decembru 2009. godine poginule su dvije osobe. Četiri godine kasnije, autobus je udario pješaka iz Kaknja i teško ga povrijedio.

U saobraćajnoj nezgodi koja se desila u novembru 2014. teško su povrijeđeni dječak i vozač automobila škoda.

Godinu dana kasnije, u mjestu Ćatići, takođe na ovoj dionici, u udesu je povrijeđeno šest osoba. *

Kako smo saznali, u najnovijoj saobraćajnoj nesreći na ovoj dionici stradala je učenici Osnovne škole "Mula Mustafa Bašeskija" u Donjoj Moštri, a stradala je kada je od kuće krenula na nastavu.

Nakon nesreće djevojčica je prevezena u Hitnu pomoć u Visokom, nakon čega je prebačena na Univerzitetski klinički centar Sarajevo, gdje je, nažalost, preminula.

Nesreća se desila u ponedjeljak u 13 časova, na regionalnom putu Visoko - Kakanj, kada je iz još neutvrđenih razloga vozač micubišijem udario djevojčicu i podvukao je pod točkove automobila.

Fotografije sa mjesta nesreće pokazuju automobil zaustavljen nekoliko metara od pješačkog prelaza, ali zvanične informacije biće poznate tek nakon što bude okončana istraga.

Očevici kažu da je prizor sa mjesta nesreće stravičan, jer se moglo vidjeti dosta krvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije