Hronika

Opljačkao oca pa novac potrošio na alkohol i kocku

Opljačkao oca pa novac potrošio na alkohol i kocku
Opljačkao oca pa novac potrošio na alkohol i kocku

BANJALUKA - Pripadnici Krim-policije uhapsili su u utorak Vladimira Drinića (40) iz Trna, kod Banjaluke, zbog sumnje da je u avgustu prošle godine opljačkao svog oca Branka i "olakšao" ga za oko 90.000 maraka.

Kako nezvanično saznajemo, većinu novca potrošio je na kocku, alkohol i raskošan život, što je sigurno bio dobar trag istražiocima za akciju kodnog naziva "Rulet", kako su je nazvali.

On je pao na osnovu koordinacije Krim-policije i Okružnog tužilaštva, koji su u nekoliko mjeseci izvršili razna vještačenja i prikupljali dokaze, među kojima i DNK analizu kao i izjave svjedoka.

Kako je otkriveno, on se 31. avgusta prošle godine u periodu između 10 i 18 časova u zaseoku Drinić, u Vilusima, kod Banjaluke, popeo na krov očeve kuće kroz otvor na crijepu, koji je sam napravio, ušao u sobu i iz nje iznio oko 90.000 maraka u raznim apoenima i valutama.

"Osumnjičeni je krivično djelo izvršio u odsustvu oca, a novac koji je protivpravno prisvojio je koristio u svakodnevim potrebama i igrama na sreću", kazala je Marija Markanović, portparol banjalučkog CJB-a.

Kako je rekla, na osnovu naredbe Okružnog suda u Banjaluci izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni, u mjestu Jablan, kod  Laktaša, a gdje je pronađeno više komada inicijalnih detonatorskih kapisli, koje su izuzete i deponovane.

"Nakon kompletiranja predmeta protiv V.D. slijedi podnošenje izvještaja Okružnom tužilaštvu Banjaluka za krivična djela teška krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", kazala je Markanovićeva. 

Inače, kako smo saznali, Branko Drinić je penzioner koji je novac stekao radom u inostranstvu, tj. u Njemačkoj, gdje je radio više od 30 godina.

Jedan od mještana Cerske ulice u mjestu Jablan, a gdje je Vladimir Drinić nastanjen, kazao nam je kako se jasno moglo primijetiti da mu se život od jeseni naglo promijenio te da je bio rado viđen gost u svim lokalima pošto je dosta trošio na piće i kocku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije