Hronika

Optužnica protiv Mirka Blagojevića: Vrebao djevojčice na internetu?

Optužnica protiv Mirka Blagojevića: Vrebao djevojčice na internetu?
Optužnica protiv Mirka Blagojevića: Vrebao djevojčice na internetu?

Banjalučko Okružno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Banjalučanina Mirka Blagojevića (49) zbog krivičnog djela zadovoljavanje polnih strasti pred drugima, saopšteno je iz tužilaštva.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci.

Podsjećamo, Blagojević je u centar pažnje javnosti dospio nakon hapšenja 6. marta zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zadovoljavanje polnih strasti pred drugim osobama i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

On je, navodno, na sajtovima za upoznavanje komunicirao sa lažnim profilom 14-godišnje djevojčice, iza koga se krio jedan od banjalučkih novinara koji je nakon toga objavio priču o opasnostima za djecu na internetu.

Nekoliko dana kasnije Blagojević je uhapšen na svom radnom mjestu u kancelariji Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), koja se nalazi u zgradi Medicinske elektronike u centru Banjaluke.

Po nalogu Suda i Tužilaštva izvršen je pretres njegove kancelarije i automobila prilikom čega su inspektori Odjeljenja za visokotehnološki kriminal MUP-a Srpske pronašli ženske gaćice i vibrator, više mobilnih telefona i pištolj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije