Hronika

Optužnica za trojicu narkodilera

BRČKO - Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv tri lica zbog sumnje da su početkom prošle godine u Brčkom prodavala heroin i marihuanu, saopšteno je danas iz ove pravosudne institucije.

Optuženima čiji su inicijali I.L. /41/, A.S. /36/ i A.A. /35/ stavlja se na teret da su u martu i aprilu prošle godine nabavili, držali radi prodaje i prodali više od kilograma heroina, te oko 50 grama marihuane.

Prvooptuženom I.L. i drugooptuženom A.S. stavlja se na teret da su, nakon što su u jednom lokalu u Brčkom dogovorili prodaju heroina, u dva navrata naručiocu dostavili ovu zabranjenu supstancu.

Osim toga, A.S. je optužen i da je po narudžbi trećeoptuženog A.A. posredovao u nabavci više od 30 grama marihuane.

Prema navodima optužnice, te ranije donesenim pravosnažnim presudama, naručenu drogu iz Gunje u susjednoj Hrvatskoj pokušale su da prokrijumčare dvije mlađe ženske osobe čiji su inicijali A.P. i S.R., koje su u tome spriječene, te su u odvojenim postupcima osuđene na po tri mjeseca zatvora.

Trećeoptuženom je stavljeno na teret da je posredstvom ovih lica i drugooptuženog nabavio naručenu količinu marihuane, te da je u kući u kojoj stanuje držao više od 17 grama ove opojne droge radi dalje prodaje.

Na osnovu rezultata provedene istrage Tužilaštvo je utvrdilo da postoji osnovana sumnja da su optuženi počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije