Hronika

Osam godina zatvora za ubistvo

Osam godina zatvora za ubistvo
Osam godina zatvora za ubistvo

DOBOJ - Milorad Toprek (64) iz Rastuše, kod Teslića, koji je ranio Čedomira Puljića (55) iz Gornje Radnje, a koji je od zadobijenih povreda umro, osuđen je pred Okružnim sudom Doboj na osam godina zatvora.

Toprek se 22. juna prvo potukao sa Puljićem, a zatim ga ranio. Puljić je od zadobijenih povreda umro 15. jula. Prema navodima presude, Puljić, koji je tada bio pijan, došao je kobnog dana oko 18 časova pred Toprekovu kuću, koji je takođe bio pod dejstvom alkohola, te ga verbalno napao.

Puljić je uz psovke zaprijetio Topreku da će ga "srediti", te mu kazao: "Dolazi ovamo da ti kažem gdje si zakopao kera", te su Toprek i Puljić otišli do mjesta gdje je stradali tvrdio da je zakopan pas.

Toprek je lopatom, koju je ponio sa sobom, iskopao zemlju i pokazao Puljiću da je tu zakopao lisicu, da bi nakon toga Puljić nezadovoljan onim što je vidio pljunuo Topreka i u povratku ga vrijeđao.

Kada su bili na livadi u blizini Toprekove kuće Puljić je otrgnuo od Topreka lopatu i njom ga udario u glavu i povrijedio lijevo oko, što je razbjesnilo Topreka i, kako se navodi u presudi, dovelo ga do prolazne duševne poremećenosti usljed koje je bio bitno smanjeno uračunljiv.

U takvom stanju Toprek je Puljića više puta udario rukama i lopatom, nanijevši mu višestruke povrede, nagnječenje mozga, prelom nosnih kostiju i vilice, te povredu čela i desne nadlaktice.

"Potom je, u namjeri da ga liši života, povikao supruzi da mu da pušku, a nakon što je dohvatio lovački karabin prema Puljiću je s udaljenosti od 30 do 50 centimetara ispalio hitac u stomak, usljed čega je ranjen u trbuh i grudni koš", navodi se u presudi Okružnog suda Doboj.

Nakon zbrinjavanja u dobojskoj bolnici Puljić je zbog težine zadobijenih povreda hospitalizovan u banjalučkom Kliničkom centru, gdje je umro 15. jula, pa je Topreku suđeno za ubistvo na mah. Uzrok razmirica između njih dvojice je Puljićev pas, kojeg je, kako je on tvrdio, ubio Toprek, a krajem maja je Puljić i policiji prijavio da mu je Toprek ubio psa. Topreku je nakon izricanja presude produžen pritvor u kojem se nalazi od 22. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije