Hronika

Oštećen dio krsta na Zlatištu

Oštećen dio krsta na Zlatištu
Oštećen dio krsta na Zlatištu

SARAJEVO - Četiri lica koja su najvjerovatnije došla sa područja Kantona Sarajevo ponovo su u mjestu Zlatište, opština Istočni Stari Grad, pokušala da obore krst koji je u nedjelju podignut u znak sjećanja na ubijene sarajevske Srbe, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Krst je ponovo oštećen, njegova betonska konstrukcija je obijena i sad se na jednom njegovom dijelu mogu vidjeti samo željezne šipke.

Danka Tešić, portparol Centra javne bezbjednosti  Istočno Sarajevo, kazala je za "Nezavisne" da su četiri lica sa dva automobila u noći između utorka i srijede pokušala čekićima obiti beton i srušiti krst, te da ih policija nije uspjela  privesti.

"Policija ne obezbjeđuje krst, kako pišu pojedini mediji. Policija samo pojačano nadgleda šire područje Zlatišta zbog toga što želimo spriječiti remećenje javnog reda i mira, što i jeste obaveza policije", kazala je ona.

Još jednom je objasnila da policija nije zadužena da postavlja, a ni uklanja krst, te da  je to posao nadležnih inspekcija i opštine.

"Pozivamo građane da ne izazivaju probleme, da se suzdrže i da ne remete javni red i mir", kazala je Tešićeva.

Gradsko vijeće Sarajeva na jučerašnjoj sjednici zatražilo je od gradonačelnika Sarajeva Ive Komšića da se obrati gradonačelniku grada Istočno Sarajevo sa zahtjevom za uklanjanje "nelegalno podignutog objekta". Također, grad Sarajevo poziva OHR i predstavnike međunarodne zajednice da, osim osude, poduzmu i konkretnu akciju radi uklanjanja bespravno podignutog objekta, stoji u saopštenju Gradskog vijeća Sarajeva.

A na društvenoj mreži Facebook osnovana je  grupa "Apel za rušenje krsta na Zlatištu", kojoj se priključilo nekoliko hiljada ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije