Hronika

Oštetile članove kase uzajamne pomoći

Oštetile članove kase uzajamne pomoći
Oštetile članove kase uzajamne pomoći

BANJALUKA - Preduzeće "Pošte Srpske" saopštilo je da radnice ovog preduzeća Vidosava Arsić i Milena Mutić, protiv kojih je Okružno tužilaštvo Banjaluka podiglo optužnicu zbog pronevjere više od 95.000 KM, nisu oštetile "Pošte Srpske" već radnike preduzeća koji su bili članovi kase uzajamne pomoći.

Iz "Pošta Srpske" ističu da one nisu pronevjerile sredstva preduzeća, već sredstva iz kase uzajamne pomoći, a koja nisu vlasništvo "Pošta".

"Ova sredstva su skupljali radnici na dobrovoljnom osnovu, a koji su bili članovi Kase uzajamne pomoći. Navedene radnice su kao blagajnice raspolagale novcem, te bile dužne da sredstva dijele po zahtjevima članova u skladu sa Pravilnikom o radu Kase", dodaje se u saopštenju.

Ranije je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka saopšteno da je ova pravosudna institucija podigla optužnicu protiv Vidosave Arsić /63/ iz Banjaluke i Milene Mutić /65/ iz Novog Grada, a koje su kao blagajnice kase uzajamne pomoći u "Poštama Srpske" od 22. februara 2000. do 17. oktobra 2012. godine protivpravno prisvojile iznos veći od 95.000 KM i na taj način počinile krivično djelo pronevjere. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije