Hronika

Oštetio mikrokreditnu organizaciju za 70.000 KM

Oštetio mikrokreditnu organizaciju za 70.000 KM
Oštetio mikrokreditnu organizaciju za 70.000 KM

PRIJEDOR - Lice čiji su inicijali N.Š. iz Kozarske Dubice osumnjičeno je da je zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja oštetilo mikrokreditnu organizaciju za 69.972 KM, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.

N.Š. je osumnjičen da je, koristeći položaj odgovornog lica u mikrokreditnoj organizaciji u Kozarskoj Dubici, izvršio obradu više kreditnih zahtjeva na ime dužnika J.S. koja je došla u nemogućnost plaćanja prispjelih rata.

Ona je na nagovor osumnjičenog pronašla više lica koja su kao formalni dužnici podizali kredite u istoj mikrokreditnoj organizaciji, a novac od dobijenih kredita odmah su predavali ili njoj ili osumnjičenom koji su dalje tim novcem plaćali zaostale rate ili njene ili lica koja su za nju podizala kredite. 

Osumnjičeni je na ovaj način aktivno učestvovao u ubjeđivanju ostalih lica da dižu kredite za J.S. iako je znao da su takve radnje Pravilnikom o pravima, obavezama i odgovornostima kreditnih službenika zabranjene i da predstavljaju težu povredu radne dužnosti.

Na ovaj način N.Š. je omogućio imovinsku korist J.S. u iznosu 69.972 KM, a za isti iznos je oštetio mikrokreditnu organizaciju. CJB Prijedor je protiv N.Š. podnio Okružnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije