Hronika

Osumnjičeni za ubistvo Ramba pobjegli iz BiH?

Osumnjičeni za ubistvo Ramba pobjegli iz BiH?
Osumnjičeni za ubistvo Ramba pobjegli iz BiH?

BIHAĆ - Ministarstvo unutrašnjih poslova USK raspisalo je potjernice za Mervanom Šljivarom (33) iz Prijedora i Mehmedom Rekićem (33) iz Velike Kladuše, koji su osumnjičeni za ubistvo Nedžada Kličića, poznatijeg pod nadimkom Krajiški Rambo.

Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, kazao je da je potjernica raspisana na zahtjev Tužilaštva USK, koje provodi istragu u tom slučaju te je objavljena uz odobrenje Kantonalnog suda.

"Nemamo saznanja gdje bi se oni mogli nalaziti. U proteklom periodu proveli smo obimnu potragu za njima, ali ih nismo uspjeli pronaći. Najvjerovatnije se nalaze van granica BiH", istakao je Šiljdedić.

Policija je ranije uhapsila Harisa Gredelja (28), koji je također osumnjičen da je sudjelovao u ubistvu Kličića, te mu je određen jednomjesečni pritvor.

On je uhapšen na međunarodnom prelazu Gradiška, kada je pokušao da iz BiH uđe u Hrvatsku, te je potom predat službenicima MUP-a USK.

Takođe, iz policije su ranije naveli da je zbog tog zločina uhapšen i Dragan Pavlović, kojem je također određen jednomjesečni pritvor.

Šiljdedić nije mogao odgovoriti ni na pitanje o motivima Kličićevog ubistva istakavši da će konačne odgovore na ta pitanja dati istraga.

Kličić je ubijen 14. septembra, u ugostiteljskom objektu "Gold", u mjestu Ostražac, kod Cazina. Nekoliko trenutaka prije ubistva u kafić je ušlo više naoružanih napadača, maskiranih fantomkama. Jedan od njih naredio je svim gostima da legnu na pod, a onda je prišao Rambu i ispalio mu metak u potiljak.

Napadači su potom pobjegli u dva vozila, a vjeruje se da je u planiranju i izvršenju zločina učestvovalo više osoba. Kao mogući motivi ubistva pominju se nevraćeni dugovi.

Kličić je domaćoj javnosti, ali i šire, postao poznat po video-klipu "Born for Action", koji je snimio u okolini Cazina i objavio na internetu. U njemu se pojavljuje namazan ratničkim bojama te obučen poput filmskog junaka Ramba, puca iz više vrsta teškog i lakog vatrenog naoružanja, rukuje samostrelom te baca bombe.

Nakon što je emitiran ovaj video-klip, Kličića je privela policija zbog nezakonitog posjedovanja vatrenog naoružanja i eksplozivnih materijala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije