Hronika

Osumnjičeni za ubistvo starice prebačen u bolnicu

Osumnjičeni za ubistvo starice prebačen u bolnicu
Osumnjičeni za ubistvo starice prebačen u bolnicu

SARAJEVO - Edin Veriz (35) iz Sarajeva, koji je osumnjičen da je u subotu popodne u Jukićevoj ulici u ovom gradu opljačkao i zadavio Muneveru Dandić (78), nije danas saslušan u sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu, već je zbog zdravstvenih problema prevezen u Klinički centar Univerziteta Sarajevo.

Dijagnostika je počela na Klinici urgentne medicine ove zdravstvene ustanove, ali da zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije završena, tako da zvanično nije saopšteno o kakvim je tegobama riječ. Međutim, nezvanično saznajemo da Veriz ima upalu pluća.

Osumnjičeni za ubistvo je, kako se saznaje, znao da njegova komšinica stanuje sama i tražio je pogodan trenutak da napadne.

"Taj dan je jedna od komšinica nazvala Muneveru da je upita kako je, i tada je ostala šokirana, jer se javio muškarac, a ispostavilo se kasnije da je to bio Edin. On joj je 'odbrusio' da tu ne živi nikakva Munevera i zatim je prekinuo vezu", tvrde stanari zgrade gdje je nesrećna starica živjela.

Prema saznanjima "Nezavisnih", po svemu sudeći, uskoro će biti ispitana i psihička sposobnost osumnjičenog ubice.

Nevjenčana supruga Edina Veriza, maloljetna I.LJ., trudna je i on je živio u njenom stanu u zgradi u kojoj se dogodilo ovo stravično ubistvo.

I ona je u subotu naveče privedena, ali je nedugo nakon toga puštena na slobodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije