Hronika

Osumnjičenima za ubistvo Radića jednomjesečni pritvor

SARAJEVO - Sudija Kantonalnog suda u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor šestorici osumnjičenih za ubistvo srpskog povratnika Cvijana Radića 1997. godine u tom gradu.

Pritvor im je određen zbog okolnosti pod kojima je ubistvo izvršeno, kao i zbog toga što je riječ o licima koja su bila zaposlena u MUP-u Unsko-sanskog kantona u vrijeme izvršenja krivičnog djela, javili su večeras federalni mediji.  

Pripadnici federalne policije uhapisli su 8. januara Asmira Bakrača, Fuada Poprženovića, Ejuba Ikića, Izeta Šahinovića, Huseina Kunića i Halida Velagića pod sumnjom da su organizovali, naložili i izvršili ubistvo Radića.   

Na stav premijera Unsko-sanskog kantona Hamdije Lipovače koji smatra da je policija prilikom hapšenja osumnjičenih prekomjerno upotrijebila silu, odgovorio je kantonalni ministar unutrašnjih poslova Šefik Smlatić koji je rekao da i televizijski snimci pokazuju da nije došlo ni do kakve prekomjerne upotrebe sile.

„Volio bih da su televizijske kamere mogle da snime ono što se dešavalo sa ljudskim životom u zgradi MUP-a u Bihaću i kako je Radić izgubio život“, istakao je Smlatić.

Stavom Lipovače razočarana je i iznenađana i Radićeva porodica.

Federalni mediji navode da su članovi porodica osumnjičenih i njihovi prijatelji okupljeni ispred zgrade Suda svjesno ili ne pokušali da utiču na sudsku odluku.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije