Hronika

Otac iz talačke krize robija u Foči

Otac iz talačke krize robija u Foči
Foto: N.N. | Otac iz talačke krize robija u Foči

TREBINJE - Miroslav Milišić (31) iz Trebinja od danas robija u Kazneno-popravnom zavodu u Foči zbog izazivanja talačke krize u junu, u kojoj je kao taoce držao punih pet časova svoje dvoje maloljetne djece od 11 i devet godina, pod prijetnjom da će ih raznijeti ručnom bombom koju je sve vrijeme držao u rukama.

Sudija Osnovnog suda u Trebinju Ranko Jovanović je prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je prije nekoliko dana sklopio sa tužiocem Okružnog tužilaštva Trebinje, na koji način je, umjesto dugotrajnog suđenja, sklopljena nagodba, koju je Milišić prihvatio.

"Nije postojala nijedna zakonska prepreka da se sud ne složi s postignutim sporazumom, pa mu je izrečena ranije predložena kazna od pet godina zatvora, pa je odmah upućen na izdržavanje u Kazneno-popravni zavod Foča", pojasnio je sudija Jovanović.

Ni Milišićeva supruga, koja ga je prije izazivanja talačke krize bila napustila i sa sobom povela njihovo treće dijetete, jednogodišnju bebu, nije ga kao oštećena dalje teretila i nije postavljala nikakav imovinsko-pravni zahtjev, pa nije postojao nijedan razlog za dalje odlaganje presude. 

Vezane vijesti: 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije