Hronika

Otac pokušao silovati kćerke, Mrkonjićanin djevojčicu

Otac pokušao silovati kćerke, Mrkonjićanin djevojčicu
Otac pokušao silovati kćerke, Mrkonjićanin djevojčicu

BANJALUKA - Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor za R.D. (56) iz Prijedora i M.B. (49) iz Mrkonjić Grada, osumnjičene za pokušaj silovanja, s tim da je Prijedorčanin ovo krivično djelo počinio nad dvjema kćerkama, a Mrkonjićanin nad nemoćnom maloljetnom djevojčicom.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi kazao je da je R.D. iz Prijedora svoje kćerke zlostavljao u proteklih 10 godina.

Nad svojom sada 24-godišnjom kćerkom V.D. je polno nasilje i pokušaj silovanja vršio od 2004. do 2011. godine, a od 2005. do utorka nad maloljetnom M.D. (17).

Sve je, kako nezvanično saznajemo, prijavila drugarica od V.D., koja se sada udala i živi u Novom Sadu, nakon što je na društvenim mrežama vidjela prepisku ove dvije zlostavljane sestre. Uznemirena majka napastvovanih kćerki tvrdi da ništa nije znala, ali da su joj se kćerke požalile da ih otac, najčešće kad je pijan, dodiruje po intimnim dijelovima tijela.

"Ćutala sam zbog sinova, ubili bi ga. Muž mi je rekao da će, ako ga prijavim, srušiti kuću. Bojim se šta će biti kad izađe iz zatvora. Bio je agresivan, ali nikad nije tukao djecu", kazala je majka, koja pored kćerki ima još dva sina.

Istovremeno, M.B. iz Mrkonjić Grada osumnjičen je da je u srijedu pokušao obljubiti nemoćnu djevojčicu Č.N. (14). O ovom slučaju nismo uspjeli da dobijemo više informacija.

Cijeli Prijedor, ali i šira javnost su u šoku zbog sve češće otkrivenih seksualnih zlostavljanja u RS. O tome svjedoči i činjenica da su građani nakon objavljivanja ove vijesti na pojedinim medijskim portalima iskazali svoju ogorčenost i na Krivični zakon RS, koji je, kako kažu, nepravedan.

Inače, Krivični zakon RS je za krivično djelo polnog nasilja nad djetetom, osnovni oblik u stavu jedan, predvidio raspon kazni od jedne do 10 godina zatvora. Za svake druge kvalifikovane oblike ovog krivičnog djela propisana je kazna od najmanje tri do najmanje 10 godina zatvora, pa i kazne dugotrajnog zatvora.

Podsjećamo, na okruglom stolu "Zaštita djece od različitih oblika nasilja od ključnog značaja za unapređenje svih prava djeteta" u četvrtak iznesen je zabrinjavajući podatak da je u toku prošle godine u RS evidentirano 66 slučajeva nasilja, zlostavljanja ili zanemarivanja djece starosti do četiri godine.

FOTO: Prijedor.info

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije