Hronika

Otac ubijenog Redžića: Moj sin se nikome nije zamjerio

Otac ubijenog Redžića: Moj sin se nikome nije zamjerio
Otac ubijenog Redžića: Moj sin se nikome nije zamjerio

PRIJEDOR - Medžid Redžić, otac ubijenog Almira Redžića (48) u Trnopolju kod Prijedora, kaže da se njegov sin nikome nije zamjerio i da ne zna ko je mogao da ubije njega i Muharema Balića (62) sinoć u kafiću u tom naselju.

On je ispričao za RTRS da njegov sin nije imao problema ni s jednom osobom.

Komšije su ispričale da su ubijeni Balić i Redžić, nakon bajramskog slavlja s porodicama svratili u lokalni ugostiteljski objekat, a nešto prije ponoći mještane su uznemirili rafalni pucnji.

Vlasnik kafića „San“ Irfan Redžić kaže da ih je ostavio same u lokalu da popiju piće i zaključaju objekt kada krenu kući.

Pronašao ih je "izrašetane" na podu.

‘’Čuo sam u kući dva pucnja, a kada sam izašao oni mrtvi u lokalu’’,  rekao je Redžić.

Počinilac ovog dvostrukog ubistva je u bjekstu, a u policiji navode da preduzimaju sve mjere i radnje s ciljem pronalaska izvršcioca ovog krivičnog djela.

Ubijeni Balić je austrijski penzioner, a Redžić je imao farmu ovaca.

RTRS je, pozivajući se na nezvanične podatke, javio da je Redžić prije proteklog rata ubio suprugu zbog čega je izdržavao višegodišnju zatvorsku kaznu.

Policija nastavlja istragu

Načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Prijedor Radomir Dukić izjavio je za Agenciju Fena da je policija, na osnovu dosadašnje istrage o ubistvu dvojice Bošnjaka, Muharema Balića i Almira Redžića, isključila kao motiv koristoljublje, te s velikim procentom i nacionalnu ili vjersku osnovu.

‘’Po dosad preuzetim mjerama i radnjama isključuje se kao motiv koristoljublje, a također s velikim stepenom može se isključiti kao motiv izvršenja ovog krivičnog djela nacionalnu ili vjersku pobudu’’, rekao je Dukić.

On je napomenuo da policija nastavlja intenzivnu istragu na otkrivanju počinioca ovog krivičnog djela teškog ubistva.

‘’Konstantno radimo na prikupljanju dokaza i svih informacija kojima bi identifikovali izvršioca ovog krivičnog djela, odnosno rasvijetlili ovo teško ubistvo’’,rekao je Dukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije