Hronika

Otkrivene dvije laboratorije skanka

Otkrivene dvije laboratorije skanka
Otkrivene dvije laboratorije skanka

BANJALUKA, RIBNIK - Željko Marčetić (44), Radenko Đuragić (60) i Vitomir Pavlović (42), svi iz Banjaluke, uhapšeni su zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droge, nakon što je policija u banjalučkom naselju Paprikovac, te u Čađavici, kod Ribnika, pronašla dvije improvizovane laboratorije za uzgoj skanka, te oko 490 stabljika indijske konoplje.

Njih trojica su pala u akciji koja je počela u četvrtak i nastavljena u petak, a u sklopu koje je izvršeno više pretresa na području Banjaluke, Prijedora i Ribnika.

"Sve aktivnosti rezultirale su pronalaskom dvije laboratorije za vještački uzgoj skanka, jedne u porodičnoj kući u mjestu Čađavica, kod Ribnika, a druge u kući u Ulici Jovana Raškovića u Banjaluci. Oduzeto je 488 stabljika indijske konoplje, ali i ostali dokazi kao što su UV lampe, saksije, laptop, SIM kartice, mobilni telefoni", kazali su izvori bliski istrazi.

Draženko Arbutina, načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka, rekao je da su stabljike indijske konoplje bile različite visine, a neke i do 130 centimetara.

"Policija je u pretresima pronašla i 150 praznih posuda, tako da postoji osnovana sumnja da su se oni i  ranije bavili preprodajom", rekao je Arbutina, dodajući da trojica uhapšenih odranije nisu poznata policiji.

Sva trojica uhapšenih će, nakon kriminalističke obrade, biti predata  Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

"Kada je riječ o laboratoriji u Čađavici, pronađena je u vikendici koja je vlasništvo Đuragićevog pokojnog oca. A što se tiče laboratorije na Paprikovcu, tu kuću je koristio Marčetić", rekli su policijski izvori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije