Hronika

Otkriveni "politički jataci" Kemala Čauševića

Otkriveni "politički jataci" Kemala Čauševića
Otkriveni "politički jataci" Kemala Čauševića

BANJALUKA - Predsjednik Sindikata radnika Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH Mehmedalija Osmić tvrdi da su otkriveni "politički jataci" bivšeg direktora UIO Kemala Čauševića, ali da, zbog policijske istrage, trenutno ne može da saopšti njihova imena.

"Riječ je, uglavnom, o političarima koji su bili na vlasti, a ima pojedinaca koji su još tu, ali ne obavljaju funkcije koje su ranije obavljali", rekao je Osmić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Osmić je naveo da "na površinu izlazi istina o vezi koja postoji i koja je postojala između kriminalnih krugova u BiH i pojedinih političara".

On je napomenuo da sindikat UIO BiH sedam godina upozorava na nepravilnosti, kriminal i korupciju. "U narednom periodu slijedi obračun sa svima koji su pljačkali ovu zemlju, ovaj narod i doveli nas u ovu situaciju", poručio je Osmić.

On je rekao da se BiH pljačka decenijama, tako da je u sve institucije većina ovdašnjih političara instalirala svoje ljude koji iznutra razaraju institucije BiH, ističući da su UIO i policijske agencije u BiH sada u prednosti u odnosu na kriminalce, jer znaju istinu o njima, odnosno šta i kako rade.

Osmić je poručio građanima u BiH da "od danas ništa više neće biti isto u borbi protiv kriminala i korupcije", ističući da je na visokom nivou saradnja UIO BiH, Tužilaštva i drugih institucija.

Govoređi o nedavnoj akciji "Mreža" u vezi sa krijumčarenjem određenih vrsta robe i automobila, Osmić je rekao da je ova akcija izvedena na krajnje profesionalan način.

"Kako će se to dalje završiti - vidjećemo, ali iz profesionalnih razloga ne želim komentarisati detalje akcije. Smatram da ćemo ubuduće te akcije izvoditi u smislu kvalitetnije pripreme za sve", zaključio je Osmić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije