Hronika

Pali dok su krali cigarete

Pali dok su krali cigarete
Pali dok su krali cigarete

MOSTAR - Već mjesecima istražioci SIPA pokušavali su stati na kraj banditima koji su pljačkali banke i preduzeća po Hercegovini, a danas su objavili da su ih konačno uhvatili na djelu, kada su oni orobili jedno skladište, odakle su ukrali kamion pun cigareta. Kako je rečeno, uhapšeni su Anes Kurbegović, Šeherzada Porić, Darko i Vjekoslav Sliško te Samir Serdarević, a njihova hapšenja su obavljena u sklopu policijske akcije kodnog naziva "Sunce".

"Neke od uhapšenih osoba u ovoj akciji tretirane su u okviru predmeta kodnog naziva 'Lutka' i pod mjerama su Suda BiH, a određeni broj osumnjičenih osoba je u bjekstvu", navodi se u saopštenju SIPA.

"Petorka" je danas, kako kažu u SIPA, opljačkala skladište koje se nalazi uz magistralnu cestu M-17 kod Mostara, a policajci su ih zaustavili kod južnog ulaza u kompaniju "Sokol". Svih petoro osumnjičenih odvedeno je na saslušanje, a istražioci sumnjaju da ova grupa stoji iza niza dosad neriješenih velikih pljački po Hercegovini.

Advokat Senad Kreho, koji brani Kurbegovića, potvrdio je da je njegov klijent zadržan u policiji, ali kaže da ne zna zbog čega.

Iz SIPA su rekli da se sumnja kako je ova grupa izvela i nedavnu pljačku Sparkasse banke u Mostaru te da se povezuju i s provalom u skladište preduzeća "Vision" u Tomislavgradu, odakle su u julu bile ukradene naočare vrijedne 1,5 miliona maraka.

Kreho je to tada prokomentarisao riječima: "Navode svašta, a od dokaza na kraju ne bude ništa."

"Tužitelj još nije dobio nikakve dokaze", rekao je Kreho.

Izvor iz SIPA je rekao kako Kurbegovića i njegovu grupu povezuju i s jednom pljačkom banke na području Livna. On je ranije povezivan i s grupom Darka Eleza, koja je optužena da je ubijala ljude i vršila razne pljačke širom BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije