Hronika

"Pandora": Sud BiH potvrdio optužnicu i protiv "kralja tekstila"

"Pandora": Sud BiH potvrdio optužnicu i protiv "kralja tekstila"
"Pandora": Sud BiH potvrdio optužnicu i protiv "kralja tekstila"

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu državnog Tužilaštva protiv Anesa Sadikovića, jednog od optuženih u sklopu predmeta "Pandora", a nakon što je predmet protiv njega izdvojen u odnosu na druge optužene.

Ranije je u predmetu "Pandora" potvrđena optužnica protiv Kemala Čauševića, bivšeg direktora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja i primanje mita.

Između ostalih, u tom predmetu optuženi su i uvoznici tekstila Anes Sadiković i Sadinet Karić, koji se terete za finansijske malverzacije u iznosu od oko 1,7 miliona KM, dok je budžet BiH oštećen za višemilionske iznose.

U opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva Pandora, koju su 2014. godine realizirali pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapšeno je pedesetak osoba, a među njima i 30 pripadnika UIO i carinskih terminala, koji se, kako je tada saopšteno, sumnjiče za koruptivna krivična djela organizovanog kriminala, carinskih i poreznih utaja, pranja novca i zloupotrebe položaja ili ovlaštenja u vezi sa uvozom tekstilne i druge robe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije