Hronika

Pao kroz otvor za lift i slomio ruku i nogu

Pao kroz otvor za lift i slomio ruku i nogu
Pao kroz otvor za lift i slomio ruku i nogu

BIHAĆ - Haris Čeliković (19) iz Bihaća slomio je ruku i nogu nakon što je u ponedjeljak naveče s velike visine propao kroz otvor za lift u nedovršenoj zgradi Doma penzionera u tom gradu.

Čeliković se, prema policijskim izvorima, tada nalazio sa grupom mlađih osoba u nezavršenoj zgradi Doma penzionera, koja u Bihaću važi za stjecište ovisnika o alkoholu i narkoticima.

"Povrijeđeni je vozilom Hitne pomoći odvezen u Kantonalnu bolnicu, gdje je hospitaliziran, a policija je uzela uzorke krvi i urina radi utvrđivanja mogućnosti prisustva toksičnih materija u krvi povrijeđenog", istakao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Dodao je da je u toku istraga o tome da li je mladić sam pao kroz otvor za lift ili ga je neko gurnuo.

Prema informacijama iz policije, nedovršena zgrada u centru grada u više navrata do sada bila je mjesto gdje su se dešavali slični događaji, a u dva navrata zabilježen je smrtni ishod.

"I pored toga što su istaknuti znakovi zabrane i upozorenja na opasnost, mladi i beskućnici su često prisutni u unutrašnjosti objekta. Policija nema mogućnost da stalno vrši provjeru ko se nalazi u zgradi", istakao je Šiljdedić.

Izgradnja Doma penzionera u Bihaću započela je prije prošlog rata u BiH, ali nikad nije dovršena. Svi dosadašnji pokušaji da zgrada dobije novog vlasnika bili su bezuspješni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije