Hronika

Pet lica pušteno da se brani sa slobode

Pet lica pušteno da se brani sa slobode
Pet lica pušteno da se brani sa slobode

BRČKO- Tužilaštvo Brčko distrikta donijelo je naredbu o puštanju na slobodu svih pet lica uhapšenih u policijskoj akciji "Baštovan" u vezi sa drogom.

Odluka o puštanju na slobodu donesena je pošto ne postoje zakonski razlozi za njihovo dalje zadržavanje.

Sekretar Tužilaštva Samir Beganović podsjetio je da je krajem prošle sedmice u koordinisanim policijskim akcijama "Šiling" i "Baštovan" na području Brčkog slobode lišen veći broj lica zbog sumnje da su se bavila neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga i drugim krivičnim djelima iz nadležnosti Tužilaštva BiH i Tužilaštva distrikta.

"Postupajući tužilac ih je ispitao, a Tužilaštvo je, ocjenjujući prikupljene dokaze utvrdilo da na strani osumnjičenih čiji su inicijali A.R., D.B., A.B., H.T. i N.T. ne postoje posebni razlozi za određivanje pritvora, pa je naredilo njihovo puštanje na slobodu", objasnio je Beganović.

On je napomenuo da je akcija "Baštovan" bila koordinisana sa akcijom "Šiling", ali je u nadležnosti lokalnog tužilaštva, kome je predato pet lica zbog sumnje da su od kraja prošle godine uzgajali indijsku konoplju od koje su proizvodili marihuanu i distribuisali je na području distrikta i šire. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije