Hronika

Petorka optužena za pljačke “Binga” pristala na 17 godina zatvora

Petorka optužena za pljačke “Binga” pristala na 17 godina zatvora
Foto: N.N. | Petorka optužena za pljačke “Binga” pristala na 17 godina zatvora

SARAJEVO - Petorica optuženih za spektakularne pljačke "Binga" u Sarajevu i Bugojnu zaključili su sa sarajevskim Kantonalnim tužilaštvom sporazum o priznanju krivice, a kojim je predviđeno da iza rešetaka provedu ukupno 17 godina.

To je potvrđeno na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu, u predmetu "Mugdim Omanović i drugi", a sud bi o tome trebalo naknadno da se izjasni.

Omanović je pristao na četiri godine robije, baš kao i optuženi Saša Martinović. Na po godinu manje, bude li sporazum prihvaćen, trebalo bi da budu osuđeni Enis Mrav, Haris Priganica i Mirza Turković.

"Danas smo pred sudskim vijećem iznijeli razloge zbog kojih su sklopljeni sporazumi pa će sud na narednom ročištu odlučiti da li će ih prihvatiti te eventualno izreći sankcije", izjavio je danas Tarik Čingić, advokat Priganice.

Optužnica Tužilaštva Kantona Sarajevo tereti petorku za organizovani kriminal, odnosno za razbojništva, nedozvoljeno držanje oružja, te neovlašteno prisluškivanje i zvučno snimanje.

Članovi ove kriminalne grupe, koju je, po optužnici, organizovao Omanović, optuženi su da su od početka oktobra do polovine decembra prošle godine opljačkali poslovnice Tržnog centra "Bingo" u Sarajevu i Bugojnu, a da im je plijen ukupno težak oko 160.000 maraka.

Terete ih da su, pritom, prisluškivali policiju na terenu kako bi znali kretanje policajaca, te koristili lažne policijske uniforme, ali i fantomke, automatske puške i pištolje, te nekoliko automobila za bjekstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije