Hronika

Petorka uhapšena zbog zelenaštva

Petorka uhapšena zbog zelenaštva
Petorka uhapšena zbog zelenaštva

SARAJEVO - Mirza Hatić, njegova supruga Lejla kao i Hilmija Garibović, Kemal Trle i Nihad Škoro uhapšeni su u centru Sarajeva u velikoj policijskoj akciji, koja je trajala nekoliko sati.

Ova petorka je osumnjičena da se duže vremena bavila reketiranjem, iznudama i zelenaštvom, a policiji su odranije poznati po brojnim krivičnim djelima, među kojima uglavnom ona zbog kojih su i uhapšeni.

Akciju su izveli pripadnici MUP-a Sarajevskog kantona i Federalne uprave policije, a Hatić je uhapšen u hotelu "Bosnia".

Kako nezvanično saznajemo, policija je otkrila da je Hatić duži period iznuđivao novac od jedne osobe, zbog čega je i pokrenuta velika akcija.

Juče se oglasio i Omar Mehmedbašić, njegov advokat, koji je potvrdio kako je kod njega pronađena određena količina novca.

"Tokom hapšenja pored Hatića je pronađeno 50.000 evra, ali on tvrdi da taj novac nije njegov", rekao je kratko ovaj advokat.

Nezvanično, kada je shvatio da će biti uhapšen Hatić je pokušao da se riješi novca, ali u tome nije uspio.

Inače, tokom hašenja policija je u potpunosti blokirala Kulovića ulicu, pa je saobraćaj bio otežan i u drugim ulicama, a policija je nedugo nakon što upala u hotel i izvela osumnjičene. Pretreseni su i stanovi i automobili.

Podsjećamo, Hatić je u žižu javnosti došao kada se javno pohvalio da je lično srušio krst na Zlatištu, koji je bio postavljen u znak sjećanja na nekoliko hiljada ubijenih Srba u ovom gradu.

Hapšen je nekoliko puta, a posljednje se desilo u decembru prošle godine zbog sumnje u pljačku kazina u hotelu "Holidej", iz kojeg je odneseno oko 20.000 maraka, ali je pušten zbog nedostatka dokaza.

Kada je Garibović u pitanju, on je uhapšen još 2009. godine zbog iznuda jer je posudio jednoj osobi 60.000 maraka uz kamatu od 1 do čak 30 odsto, pa je kroz zelenaštvo izvukao više od 200.000 maraka.

Prijetio je smrću stranom državljaninu i njegovoj porodici, a takođe mu je oduzeo i automobil.

Lejla Hatić je, prema nepotvrđenim informacijama, kćerka Narcisa Džumhura, nekadašnjeg direktora "Željeznica FBiH", koji je bio visokopozicionirani kadar SDA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije