Hronika

Petoro prijavljeno da su "Toplanu" oštetili za 1,4 miliona KM

Petoro prijavljeno da su "Toplanu" oštetili za 1,4 miliona KM
Foto: N.N. | Petoro prijavljeno da su "Toplanu" oštetili za 1,4 miliona KM

BANJALUKA - Uprava kriminalističke policije MUP-a RS prijavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka pet lica, uključujući i aktuelnog direktora banjalučke "Toplane" Miću Milovanovića, zbog sumnje da su to javno preduzeće oštetili za 1.445.014 maraka, saznaju "Nezavisne" nezvanično.

Uz Milovanovića, kako saznajemo, prijavljeni su vlasnici i direktori dva banjalučka preduzeća - L.N, M.Ž, L.N. i M.S.

Policija, kako saznajemo, sumnja da su vlasnici tih preduzeća, sa direktorom "Toplane", dogovarali da on od njih kupuje mazut, a zaključivali su prividne ugovore o zajmu, na način da je mazut na kraju kupovan po puno većim cijenama od nabavnih.

Sve to vrijeme, kako nam je potvrđeno, na snazi je bio ugovor "Toplane" sa preduzećem H.I.G.A.T, pa je zbog toga izbjegnuta zvanična kupoprodaja mazuta, već su zaključivani ugovori o zajmu.

Svi su osumnjičeni da su se na ovaj način o zakon ogriješili tokom 2015. godine, a sporno je i saradnja jedne od firmi sa "Toplanom" tokom ove godine, dok se druga u međuvremenu povukla.

Iz MUP-a RS saopšteno je da je izvještaj protiv njih podnijela Uprava kriminalističke policije, a terete ih za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, odnosno da su ugovarali kupoprodaju i zaključivali ugovore suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije