Hronika

Pijan vozio suprotnom stranom

Pijan vozio suprotnom stranom
Pijan vozio suprotnom stranom

BANJALUKA - Dejan Šehovac (29) i Ljiljana Višnjevski teže su povrijeđeni sinoć na ulazu u Banjaluku, kada je na škoda oktaviju, kojom su se vozili, naletio reno megan, kojim je upravljao Siniša Vuković (28), a koji je lakše povrijeđen.

Iz policije su, navodeći inicijale, saopštili da je Vuković bio pijan i kretao se suprotnom kolovoznom trakom, a potom se zapucao u škodu na putu Banjaluka - Klašnice, u Ulici Viktora Bubnja, u banjalučkom naselju Zalužani.

Dogodilo se to oko 23 sata, a očevici nezgode tvrde da se reno megan pogrešnom trakom kretao duže vrijeme.

"On je išao iz pravca Gradiške prema Banjaluci. Vozio je lijevom umjesto desnom kolovoznom trakom. Pravo čudo je to da posljedice nisu teže, budući da ga je nekoliko automobila uspjelo izbjeći, sve do Zalužana. U tom naselju je naišla škoda oktavija i došlo je do direktnog sudara. Potom su stigli policija i ekipa Hitne pomoći, koja je odvezla povrijeđene", priča vozač koji se u trenutku nezgode našao na mjestu događaja, a koji nije želio da se predstavi.

Povrijeđeni su, kako saznajemo, nakon nezgode smješteni u Univerzitetsku bolnicu Klinički centar Banjaluka. U toj zdravstvenoj ustanovi, navodeći inicijale povrijeđenih, saopštili su da je Višnjevska priključena na aparate za disanje i sve dalje prognoze su neizvjesne. Ljekar Nikola Bojić rekao je da je pacijentkinja hirurški zbrinuta, ali je bez svijesti i priključena na aparate. Šehovac, inače Sarajlija, kako je potvrđeno, ima povredu kičme u vratnom dijelu i prelom potkoljenice, a Vuković povredu grudnog koša i glave. Njih dvojica su zbrinuta i stabilnog su zdravstvenog stanja.

Iz CJB Banjaluka potvrdili su da je nakon ove nezgode izvršen uviđaj, tokom kojeg su uzeti brojni tragovi kojim će se vještaci služiti pri istrazi.

"Što se tiče istrage, ona je u toku i bilo bi preuranjeno zasad iznositi više detalja", naveli su iz policije.

Udario ženu na trotoaru

Borka Mršić (42) povrijeđena je u noći između petka i subote kada ju je u banjalučkoj ulici Skendera Kulenovića, dok je pješačila trotoarom, udarilo taksi vozilo.

"Nezgoda se dogodila kada je taksista pokušao da zaobiđe kamion 'Čistoće'. Kamion je u jednom momentu krenuo unazad, i taksista je, s ciljem da ga izbjegne, skrenuo u drugu traku. Međutim, njegovo vozilo se zanijelo i otišlo na trotoar, te udarilo tu ženu", tvrde očevici.

Mršićeva je zadobila povrede glave i otpuštena je na kućno liječenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije