Hronika

Pijani biciklista usmrtio pješaka

Pijani biciklista usmrtio pješaka
Pijani biciklista usmrtio pješaka

ZVORNIK - Rajo Bajić (75) iz Zvornika preminuo je od zadobijenih povreda u nesreći kada ga je u subotu biciklom udario pijani sugrađanin Mikajlo Stankić (68), u Donjim Pilicama, na putu Zvornik - Bijeljina.

Iz CJB Bijeljina su, navodeći njihove inicijale, saopštili da se nesreća dogodila oko 20 časova, te da je alko-testiranjem Stankića utvrđeno da je u trenutku tragedije imao 0,99 promila alkohola u krvi.

Do nesreće je došlo kada je Stankić zbog neprilagođene brzine udario Bajića, koji je potom pao na asfalt i zadobio teške povrede u predjelu glave.

Nakon ukazane ljekarske pomoći u Opštoj bolnici u Zvorniku, pješak je zbog težine povreda prevezen u Klinički centar u Tuzli, gdje je u nedjelju preminuo.

Kako nezvanično saznajemo, Stankić je vozio brzo, a pritom nije imao svjetla na biciklu.

"Put je neosvijetljen i on vjerovatno nije ni primijetio pješaka kojeg je u punom naletu udario i oborio na asfalt. Bajić je udario glavom od ivičnjak i od siline udara zadobio je izliv krvi u mozak", rekao je naš izvor blizak istrazi, dodajući da je i biciklista nakon udara pao, ali je samo lakše povrijeđen.

O svemu je obaviješteno Okružno tužilaštvo u Bijeljini, a dežurni tužilac je naložilo istragu u cilju utvrđivanja uzroka i okolnosti ove saobraćajne nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije