Hronika

Pljačkaš uhapšen zbog droge

Pljačkaš uhapšen zbog droge
Foto: N.N. | Pljačkaš uhapšen zbog droge

KOTOR VAROŠ - Siniša Savić (24) iz Kotor Varoša uhapšen je nakon što je policija kod njega pronašla oko 600 grama materije za koju se vjeruje da je marihuana.

U pitanju je stari znanac policije, koji iza sebe već ima pravosnažnu presudu zbog pljačke.

Iz policije je juče, uz navođenje Savićevih inicijala, saopšteno da su ga uhapsili policajci iz Kotor Varoša.

Prethodno su ga, dok je, po riječima očevidaca, izlazio iz teretane sa treninga, legitimisali u Ulici cara Dušana, te kod njega pronašli više pakovanja materije koja asocira na marihuanu. To je bio povod da mu se "pročešlja" i kuća.

"Stoga je, po sudskoj naredbi, pretresena kuća koju on koristi, gdje je takođe pronađeno više pakovanja materije koja asocira na marihuanu. Pronađeno je oko 600 grama te materije i ona će biti poslata na vještačenje", kazali su juče iz Policijske uprave Banjaluka, te dodali da će osumnjičeni biti prijavljen tužilaštvu za proizvodnju i prodaju droge.

Savić je u aprilu 2015. godine pravosnažno osuđen na tri i po godine zatvora zbog pljačke benzinske pumpe "Nestro petrol" i pokušaja pljačke sportske kladionice "Bet Live" u Kotor Varošu.

Tada je Vrhovni sud RS odbio žalbu Savića na raniju presudu Okružnog suda u Banjaluci,  te tu presudu potvrdio.

Prema presudi, Savić je pumpu "Nestro petrol" u Kotor Varošu opljačkao 2. decembra 2014. godine, 20 minuta iza ponoći. On je tada, prijeteći pištoljem, od radnika na pumpi oteo 400 maraka. Bio je maskiran i imao je fantomku na glavi.

Nakon te pljačke je pobjegao, a samo deset dana kasnije, 12. decembra, pokušao je da opljačka kladionicu "Bet Live" u Ulici cara Dušana u Kotor Varošu, ali su njegovi planovi propali.

Toga dana je, naime, opet maskiran, ušao u kladionicu oko 17.45 i radnici zaprijetio pištoljem, tražeći da mu preda novac iz pazara. Međutim, u tom trenutku u kladionici je bio policajac u civilu, koji ga je spriječio u pljački. Policajac je iskoristio nepažnju razbojnika, te uspio da ga savlada i otme mu oružje.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije