Hronika

Pobjegao sa mjesta udesa da bi sakrio drogu?

Pobjegao sa mjesta udesa da bi sakrio drogu?
Foto: MUP ZDK | Pobjegao s mjesta udesa da bi sakrio drogu?

TEŠANJ - Policija Zeničko-dobojskog kantona uhapsila je četiri osobe zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, nakon što ih je dovela u vezu sa pronalaskom oko kilogram i po spida i marihuane, koji su pronađeni u žbunju na obali Usoru u tešanjskom mjestu Rosulje.

Droga je otkrivena sasvim slučajno i to nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila preksinoć oko 20 sati na magistralnom putu M-4 u spomenutom naselju.

Prilikom osiguranja mjesta nezgode, policajcima su građani i učesnici tog udesa prijavili da se vozač automobila alfa romeo udaljio iz auta i uputio obalom prema rijeci Usori. Policijska patrola je potom pregledala šire područje oko mjesta nezgode i na obali obrasloj žbunjem pronašla PVC vreću u kojoj se nalazilo 1.182 grama praškaste materije, najvjerovatnije spida, te oko 251 gram biljne materije, najvjerovatnije marihuane.

"Sporna materija, ukupne težine 1433,87 grama, je izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja. Nakon završenog uviđaja, vozilo je izmješteno na službeni parking prostor Policijske stanice Tešanj gdje će biti predmet daljnih provjera", saopštila je portparol MUP-a ZDk Aldina Alić.

Policija je pored magistralnog puta zatekla A. A. (26) i O. B. (27) iz Maglaja, za koje je utvrđeno da su bili u vozilu iz kojeg je iznesena vreća. Obojica su uhapšena, kao i H. H. (24) iz Maglaja, koji se takođe dovodi u vezu sa odbacivanjem i pronalaskom sporne materije.

Tokom kriminalističke obrade došlo se do podataka da su se u spornom vozilu nalazili i O. E.(32) i Đ. B. (21), takođe iz Maglaja.

"Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, te kriminalističke obrade, policijski službenici Policijske stanice Tešanj su, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona predali na nadležnost i daljnje postupanje osumnjičene A. A., Đ. B., O. E. i O. R, zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", saopšteno je iz MUP-a ZDK.

(Faktor.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije